ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2019 12:07 EET | Updated 08/02/2019 17:14 EET

Νοσηλεύεται με πνευμονία ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Επιπλοκές από επέμβαση που έκανε προ δεκαημέρου.

The Independent

Στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο νοσηλεύεται εδώ και αρκετές μέρες, ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο.

Ο 63χρονος Μπολσονάρο, που παραμένει στο νοσοκομείο, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε προ ημερών για να του αφαιρεθεί η κολοστομία που του είχε τοποθετηθεί μετά την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που υπέστη πέρυσι, είχε πυρετό την Πέμπτη και τελικά οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έχει πνευμονία και ότι του χορηγείται αντιβίωση για την αντιμετώπισή της.

Ο ίδιος κάνει σχόλια και αναρτήσεις στα social media, θέλοντας να δείξει στον λαό του ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι τόσο σοβαρή, ώστε να μην ασχολείται με τα θέματα της χώρας. Το ίδιο κάνουν και οι γιοι του, οι οποίοι ποστάρουν διαρκώς ενημερώσεις για την υγεία του πατέρα τους. Από την κυβέρνηση δε, μοίρασαν μια φωτογραφία του από το νοσοκομείο, όπου ο Μπολσονάρο χαμογελάει, έχοντας σωληνάκια στη μύτη του.

 Σε ανάρτησή του την Παρασκευή, ο βραζιλιάνος Πρόεδρος ενημερώνει ότι άρχισε να τρώει και πάλι στέρεο φαγητό. «Εχω τη χαρά να σας πω ότι ξανατρώω. Χθες ζωμό βοδινού, σήμερα ένα ζελέ».

 

Επισήμως, ο πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Αρχικά, προβλεπόταν να νοσηλευθεί για 10 ημέρες, όμως θα παραμείνει τελικά ως την 11η Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσαν από την Προεδρία της Βραζιλίας

Αν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του, θα τον αναπληρώσει ξανά ο αντιπρόεδρός του Χαμίλτον Μοοράο, στρατηγός εν αποστρατεία.

 

Με πληροφορίες από BBC

Sponsoed Post