ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2018 18:55 EEST

Νοσοκόμα στη Βρετανία κατηγορείται πως δολοφόνησε οκτώ βρέφη σε μαιευτήριο

Η έρευνα έχει διευρυνθεί και για άλλους περίεργους θανάτους

Blend Images - ERproductions Ltd via Getty Images

Μια Βρετανίδα, εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκότωσε οκτώ νεογέννητα και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλα έξι, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα, τον Μάιο του 2017, για τον θάνατο 15 βρεφών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Κάουντες οφ Τσέστερ. Σήμερα το πρωί συνελήφθη η γυναίκα αυτή, για την οποία η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν είναι νοσηλεύτρια, γιατρός ή υπάλληλος του νοσοκομείου.

Η έρευνα έχει στο μεταξύ διευρυνθεί. Εξετάζεται κατά πόσο ήταν ύποπτοι οι θάνατοι άλλων 17 βρεφών που σημειώθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη έρευνα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καθορίσουμε λεπτομερώς τι συνέβη και οδήγησε στον θάνατο αυτά τα μωρά», είπε ο Πολ Χιουζ, ο επιθεωρητής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η σύλληψη της γυναίκας συνιστά «μια σημαντική εξέλιξη» αλλά οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι η υπόθεση αυτή είχε «τεράστιες επιπτώσεις για τις οικογένειες, το προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ίαν Χάρβεϊ, είπε ότι στηρίζει τις αστυνομικές αρχές στην έρευνά τους. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι συνέβη εδώ και να πάρουμε απαντήσεις, για εμάς και για τις οικογένειες», τόνισε, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η μονάδα νεογνών θα συνεχίσει να λειτουργήσει με ασφάλεια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)