Νότια Αφρική: Επιτέθηκαν σε αθλητή του τριάθλου και πήγαν να του κόψουν τα πόδια με πριόνι

Facebook

Την επίθεση τριών ανδρών που πήγαν να του κόψουν τα πόδια με πριόνι δέχτηκε ο Μλένγκι Γκουάλα, Νοτιοαφρικανός αθλητής του τριάθλου κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

Ο Σαντίλε Σάνγκε, που προπονούνταν μαζί του, είπε στο BBC ότι ο 26χρονος είναι στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση και τα τραύματά του δεν απειλούν τη ζωή του.

Η επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές της Τρίτης. Οι δράστες πρόλαβαν να τον τραυματίσουν και στα δύο του πόδια πριν καταφέρει να διαφύγει.

«Νόμισε ότι πήγαιναν να τον ληστέψουν, σταμάτησε και τους έδωσε το τηλέφωνό του, αλλά δεν ήθελαν το τηλέφωνό του, ούτε το ποδήλατο ή το ρολόι του» είπε ο Σάνγκε. «Τον τράβηξαν στην άκρη του δρόμου σε κάτι θάμνους, έβγαλαν ένα πριόνι και άρχισαν να του κόβουν τα πόδια. Συνέχισαν να κόβουν και όταν έφτασαν στο κόκαλο, και επειδή το πριόνι δεν ήταν κοφτερό, κόλλησε. Όταν το είδαν αυτό, άρχισαν με το άλλο πόδι».

Ο Γκουάλα ήταν να αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής αυτό τον μήνα. Όπως είπε ο Σάνγκε, όταν μίλησε στους γιατρούς του είπαν ότι θα κατάφερναν να σώσουν το πόδι του, και θα ήταν σε θέση να περπατήσει και να τρέξει ξανά, αλλά είχε πολύ δρόμο ακόμα για την ανάρρωση.