ΔΙΕΘΝΕΣ
11/04/2019 22:17 EEST | Updated 11/04/2019 22:25 EEST

Νότια Κορέα: Ανακαλύφθηκε δέρμα δεινόσαυρου σε άριστη κατάσταση

Το μέγεθος του ίχνους ήταν 2,54 εκατοστά.

Dagyeom Lee via Getty Images

Ενα άριστα διατηρημένο κομμάτι δέρματος από δεινόσαυρο ανακαλύφθηκε από ομάδα ερευνητών στην Νότια Κορέα.

Τα ίχνοι που ανακαλύψαν οι ερευνητές ανήκουν σε ένα  μικρό Θηριόποδα. Μάλιστα όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρτιν Λόκλεϊ «είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ίχνος με το δέρμα να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και μάλιστα να καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια».

Σύμφωνα με την Independent, τα ίχνη, μεγέθους 2.54 εκατοστών, ανακαλύφθηκαν από τον Κιούνγκ-Σου Κιμ του Εθνικού Πανεπιστημίου του Τσίντζου, με την δημοσίευση να γίνεται στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports.

Τα ίχνη βρέθηκαν πάνω σε μία σπασμένη πλάκα και είχαν δημιουργηθεί από μία πολύ λεπτή στρώση λάσπης, κάτι σαν μπογιά πάχους ενός χιλιοστού, εξήγησε ο καθηγητής Λόκλεϊ.

Οι ερευνητές ήταν μάλιστα σε θέση να καθορίσουν και την ύπαρξη βροχής ακριβώς πριν δημιουργηθεί το ίχνος, καθώς αναγνώρισαν σημάδια από σταγόνες νερού, στις οποίες είχε προηγουμένως πατήσει ο δεινόσαυρος. Το ίχνος καλύφθηκε στη συνέχεια από χώμα, στη συνέχεια μετατράπηκε σε λάσπη, το οποίο και το προστάτευσε στο ακέραιο. 

Τέλος να αναφέρουμε πως η υφή του δέρματος του δεινόσαυρου ήταν παρόμοιο με αυτό ενός γυαλόχαρτου.

Πηγή: Independent

 

Sponsored Post