ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2020 18:13 EET | Updated 22/01/2020 18:14 EET

«Nτου» Ρουβίκωνα σε ιατρείο γυναικολόγου γιατί αρνήθηκε να κάνει άμβλωση

Η αναρχική ομάδα ανέβασε βίντεο της επίθεσης στο διαδίκτυο.

HuffPost Greece

«Παρέμβαση» σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο φεμινιστικός τομέας του Ρούβικωνα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο γραφείο της γιατρού, της επιτέθηκαν φραστικά και αποχώρησαν. Στη συνέχεια, η αναρχική ομάδα ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο συνοδευόταν από κείμενο που εξηγούσε τους λόγους της ενέργειας.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι «είμαστε αποφασισμένες πως δεν θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα, οπότε θα το επαναλαμβάνουμε έως τέλους: Όταν η άμβλωση πραγματοποιηθεί νόμιμα και με ασφάλεια, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για ψυχιατρικά ή σωματικά προβλήματα. Οι γυναίκες συνήθως επιθυμούν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη χρησιμοποιώντας μη ασφαλείς μεθόδους όταν απαγορεύεται η πρόσβαση σε νόμιμη άμβλωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές, όπως ατελής έκτρωση, σήψη, αιμορραγία ή βλάβη σε εσωτερικά όργανα, στείρωση. Οι μη ασφαλείς εκτρώσεις είναι από τους κυριότερους λόγους θνησιμότητας ανάμεσα στις γυναίκες παγκοσμίως».