ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/09/2019 20:09 EEST

Ντουμπάι – Αθήνα: 23 χρόνια αεροπορική σύνδεση

Πάνω από 3,1 εκατ. επιβάτες έχει μεταφέρει η Emirates.

Οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις αποτελούν μοχλό ανάπτυξης ενός προορισμού, δίνοντας βέβαια την ευκαιρία σε ένα ταξιδιώτη να μετακινηθεί πιο γρήγορα, κερδίζοντας χρόνο. Πόσω, μάλλον, όταν πρόκειται να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, όπως για παράδειγμα να πάει στο Ντουμπάι. Κάποτε ήταν όνειρο απατηλό ή τουλάχιστον μεγαλόπνοο σχέδιο, να ταξιδέψει κάποιος από την Ελλάδα προς το Ντουμπάι.

Η Emirates, που από το 1996 συνδέει τις δύο χώρες, μέσω της Αθήνας, έχει συνεισφέρει ώστε να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες, αλλά και να πολλαπλασιαστούν ταυτόχρονα, αναβαθμίζοντας τόσο τις τουριστικές, όσο και τις εμπορικές σχέσεις.

Μάλιστα, από τον Ιούνιο του 2006, που ξεκίνησε η πρώτη πτήση, μέχρι τώρα, έχει μεταφέρει πάνω από 3,1 επιβάτες από Ελλάδα. Αρχικά, η σύνδεση πραγματοποιούταν δύο φορές την εβδομάδα, ενώ από το 2006 υπάρχουν καθημερινές πτήσεις. Η ζήτηση ήταν τέτοια, που από το 2009 προστέθηκε μία ακόμη καθημερινή πτήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 40.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα, με σταθερή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, το 2016, έβαλε πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Λάρνακας και από το 2017 η Emiratesσυνδέει, όλο τον χρόνο, απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, κάτι που εξυπηρετεί τους ομογενείς, αλλά και όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη.

Τα σχέδια της Emirates είναι σημαντικά για το άμεσο μέλλον, καθώς ως βασικός εταίρος και επίσημη αεροπορική του Expo 2020, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράα, για την πρώτη Παγκόσμια Έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια έκθεση που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2020.

Η σχέση της Emiratesμε τη χώρα μας είναι σημαντική, καθώς απασχολεί 442 Έλληνες σε όλο τον όμιλο, μεταξύ των οποίων 354 μέλη πληρώματος και 38 πιλότους, διοργανώνοντας από το 2007 “Ημέρες Καριέρας » για όσους αναζητούν εργασία.

″Η Αθήνα είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Emirates λόγω του ισχυρού τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας. Ο στόλος μας που αποτελείται από 269 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, καθώς και από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο 158 προορισμών, υποστηρίζοντας τις συνδέσεις των επιβατών και δημιουργώντας επιχειρηματικούς δεσμούς για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου. Η Emirates δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, από ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα ως και τοπικά προϊόντα όπως φράουλες, κεράσια και ελαιόλαδο, στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι,” δήλωσε ο Khalid Al Zarooni, νέος διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.