ΔΙΕΘΝΕΣ
21/01/2021 18:29 EET | Updated 21/01/2021 18:30 EET

Ντόναλντ Τραμπ: Από πλανητάρχης, παρείσακτος στη Φλόριντα

Το ζεύγος Τραμπ εγκαταστάθηκε στο ιδιωτικό του κλαμπ στη Φλόριντα, αλλά δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτο.

Noam Galai via Getty Images
Tο ζεύγος Τραμπ κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς, την ώρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν ορκιζόταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο προκάτοχός του, ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής που δεν παρέστη στην ορκωμοσία του διαδόχου του, έκανε αυτό που κάνουν πολλοί ηλικιωμένοι και ευκατάστατοι Νεοϋορκέζοι: αποσύρθηκε στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν, επίσης, ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που αποχώρησε από την Ουάσιγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος, μία ώρα πριν λήξει το δικαίωμά του να το χρησιμοποιήσει.

 

(AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

 

Μαζί τους ταξίδευσαν η κόρη του, Τίφανι, με τον δισεκατομμυριούχο Λιβανέζο αρραβωνιαστικό της, Μάικλ Μπούλος και οι δύο γιοί του, Ερικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, με τις συζύγους τους.

 

Noam Galai via Getty Images
Η κόρη του Τραμπ με τον αρραβωνιαστικό της και οι γιοί του με τις συζύγους τους, αποβιβάζονται από το προεδρικό αεροσκάφος.

 

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπίτς της Φλόριντα, δεν τον υποδέχθηκε κανένας τοπικός αξιωματούχος, αλλά κάποιοι υποστηρικτές του ήταν εκεί, με σημαίες και συνθήματα.

 

(AP Photo/Lynne Sladky)
.

 

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, η οποία έφυγε από την Ουάσιγκτον με μαύρο ταγιέρ και ψηλοτάκουνα και έφτασε στην Φλόριντα με παρδαλό καφτάνι και ίσια παπούτσια, ο ηττημένος των εκλογών του 2020 έφυγε κατ′ ευθείαν για το ιδιωτικό του κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, σε μία από τις ακριβότερες περιοχές του Παλμ Μπίτς.

 

mpi10/MediaPunch/MediaPunch/IPx
Το Μαρ-α-Λάγκο.

 

Αν ο Τραμπ σχεδιάζει να ζήσει εκεί μόνιμα, θα έχει πρόβλημα. Το 1993 υπέγραψε μία συμφωνία με την πόλη του Παλμ Μπιτς, ότι το Μαρ-α-Λάγκο, ένα ιδιωτικό κλαμπ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτική κατοικία. Γι αυτό τον λόγο, πολλοί γείτονες του πιέζουν τους αξιωματούχους της πόλης να εφαρμόσουν την συμφωνία. Παρ′ όλα αυτά, φορτηγά μετακομίσεων πηγαινοέρχονται στο Μαρ-α-Λάγκο όλη τη βδομάδα.

Εκτός από την συμφωνία με την πόλη του Παλμ Μπιτς, υπάρχουν και πολλοί γείτονες που ανησυχούν για τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν στην - πανάκριβη- γειτονιά τους.