ΔΙΕΘΝΕΣ
08/03/2019 14:44 EET | Updated 08/03/2019 14:45 EET

Ο αδέσποτος σκύλος που κατέκτησε τα Ιμαλάια

To ζωάκι αμέσως έγινε η πιστή φίλη των ορειβατών και τους ακολούθησε για τρεις εβδομάδες στην αποστολή τους.

Twitter

Ένα αδέσποτο σκυλάκι από το Νεπάλ σκαρφάλωσε στα Ιμαλάια σε ύψος 70.000 μέτρων ακολουθώντας μια ομάδα ορειβατών μέχρι την κορυφή.

Το όνομα του όμορφου σκυλιού είναι Μέρα. Το αδέσποτο ημίαιμο, κάτι μεταξύ τσοπανόσκυλου και θιβετιανού μαστίφ, βρήκε την ορειβατική ομάδα στη βάση του Κατμαντού. Ο Ντον Βαργκόφκσι, ο οποίος ζει στο Σιάτλ, ήταν ο επικεφαλής της ορειβατικής ομάδας.

Τα μέλη της εξέφρασαν τη χαρά τους για το συμβάν, ενώ είπαν πως δεν είχαν αντικρίσει κάτι αντίστοιχο. Σύμφωνα με το περιοδικό Outside, πρόκειται μάλλον για το υψηλότερο σημείο στο οποίο έχει φτάσει ποτέ ένας σκύλος.

«Δεν μπορούσα καν να σκεφτώ πως ένα τετράποδο έφτασε στην κορυφή του Νεπάλ», δήλωσε ο Μπίλι Μπίρλινγκ εκ μέρους της ομάδας.

Στην αρχή οι ορειβάτες δεν ήθελαν να το πάρουν μαζί καθώς φοβούνταν πως θα ταλαιπωρούνταν πολύ, στη συνέχεια όμως είδαν πως ήταν χαρούμενο με την περιπέτειά του και αποφάσισαν να μην το αφήσουν.

Μάλιστα οι ίδιοι παραδέχονται πως τους έφερε και τύχη. Το ταξίδι θα διαρκούσε μέρες και το κρύο ήταν τσουχτερό.

Λίγες ώρες πριν οι αναβάτες φτάσουν στην ψηλή κορυφή είπαν πως φοβήθηκαν πως το υψόμετρο θα ζάλιζε την Μέρα, αλλά εκείνη φαινόταν σίγουρη για ό,τι κάνει.

Τη στιγμή μάλιστα που τελείωσε η αποστολή το σκυλάκι έδειξε όλο του τον ενθουσιασμό κουνώντας τη γλώσσα του.

(Mε πληροφορίες από Telegraph)