Ο Anthony Bourdain είχε μιλήσει ανοιχτά για την αυτοκτονία του 19 φορές

Η τελευταία σύντροφος του πολυταξιδεμένου σεφ που αυτοκτόνησε στις 8 Ιουνίου του 2018 σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία, Asia Argento, δημοσίευσε στο Twitter ένα άρθρο που επισημαίνει τις 19 φορές που ο Antonny Bourdain είχε μιλήσει για την αυτοκτονία τα τελευταία 18 χρόνια. «Ποτέ δεν ήξερα αυτή την εμμονή του» σχολίασε η ίδια.

«Δε μου το είχε πει ποτέ».Αυτό είναι το σχόλιο που συνοδεύουν το tweet της πρώην συντρόφου του Anthony Bourdain, στο οποίο επισυνάπτεται ένα άρθρο με τις 19 φορές που ο διάσημος σεφ είχε σκεφτεί την αυτοκτονία με τον ερχομό της νέας χιλιετίας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου του 2018, ακριβώς ένα μήνα μετά το θάνατό του και έχει τίτλο «Η μακρόχρονη αυτοκτονική τάση του Anthony Bourdain.

It’s a wrap! #Firenze @partsunknowncnn @anthonybourdain #makearteveryday

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2009, σε επεισόδιο της δική του σειράς «Νo Reservations» εξιστορήθηκε για το πώς σώθηκε από μία περίοδο κατάθλιψης χάρη στις θεραπευτικές δυνάμεις του χοιρινού κρέατος.

Πολλές από τις αυτοκτονικές σκέψεις του σημειώθηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή, όπως σε επεισόδιο του Ιουλίου του 2009 που σχολιάζει: «Η οδυνηρή ιστορία της ζωής μου και η ξεχωριστή σταδιοδρομία μου έγιναν εκπομπή στο Fox, στο τέλος των οποίων ήθελα πολύ να κρέμομαι στο ντους»

«Πήρα τελικά την απόφαση να μην κρεμαστώ από την ντουζιέρα του μοναχικού δωματίου του ξενοδοχείου μου», είχε πει αναφορικά σε μια συνέντευξη. Κανένας δεν είχε υποπτευθεί ότι εννιά χρόνια μετά θα το κάνει πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων είχε πει επίσης: «Ξυπνάς και δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να μείνεις σε μία εμβρυακή στάση ή να αρχίσεις να κλαις, ή να προκαλείς εμετό στον εαυτό σου ή να θέλεις να κρεμαστείς στο ντους»

Τέλος, σε ένα επεισόδιο του «Parts Unknown» του CNN, που βιντεοσκοπήθηκε 18 μήνες πριν από την σοκαριστική αυτοκτονία του, ο Bourdain παρουσίασε τον εαυτό του σε μία συνεδρία ψυχοθεραπείας, κατά την οποία έλεγε πως ένιωθε «σαν φρικιό» και «πολύ απομονωμένος» – χαρακτηρίζοντας τον τρόπο ζωής του «απόλυτα μοναχικό».

(Mε πληροφορίες από Daily Mail, People