ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2018 08:50 EEST | Updated 14/05/2018 09:08 EEST

O άνθρωπος που υποστήριξε πως το Ναζιστικό κόμμα δημιουργήθηκε από ομοφυλόφιλους κατεβαίνει για κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης

Boston Globe via Getty Images

Ο Scott Lively, ρεπουμπλικάνος πολιτικός, με προφανή υποστήριξη από το Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων θα αντιμετωπίσει τον Charlie Baker τον Σεπτέμβριο, στον πρώτο γύρο εκλογών για την Πολιτεία της Μασαχουσέτης. Η καριέρα του, ωστόσο, κρύβει κάποια μελανά σημεία.

Ξεκινώντας από το 1995, ο Lively, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «η Ροζ Σβάστικα» στο οποίο υποστήριζε πως το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας με επικεφαλής τον Αδόλφο Χίτλερ διοικούνταν από «μιλιταριστικούς ομοφυλόφιλους» που ευθύνονται για το Ολοκαύτωμα. Φυσικά, οι ισχυρισμοί του αποδείχτηκαν γελοίοι κι έχουν διαψευστεί από πολλούς ιστορικούς.

Το ομοφοβικό προφίλ του όμως δεν κρύφτηκε μόνο στο βιβλίο αυτό, καθώς ο Lively είναι ιδρυτής μιας ομάδας αντι-LGBT+ κι έχει προτείνει μάλιστα να ανακηρυχθεί η ομοφυλοφιλία ως παράνομη.

Το 2009, μιλώντας σε Συνέδριο στην Ουγκάντα δήλωσε δημόσια «Σκοτώστε τους Γκέι» και οδήγησε εκατοντάδες διώξεις ομοφυλοφίλων στη χώρα. Το Bustle αναφέρει επίσης ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη θέσπιση του ομοφοβικού νόμου στη Ρωσία.

Τέλος, έχει την ίδια απόλυτη άποψη και για της εκτρώσεις που υποστηρίζει την κατάργησή τους».

Σύμφωνα με αυτόν:

«Η ζωή είναι το πρώτο και μεγαλύτερο δώρο που έχουμε.

Είμαι υπερασπιστής της ιερότητας όλης της ανθρώπινης ζωής από τον τοκετό μέχρι τον φυσικό θάνατο και καταδικάζω ανεπιφύλακτα τη δολοφονία αγέννητων παιδιών μέσω της άμβλωσης.

Υποστηρίζω ανοιχτά την κατάργηση των αμβλώσεων».

Όπως φαίνεται, η εκστρατεία του Lively δε θα ελκύσει πολλούς ψηφοφόρους, καθώς ο Baker είναι κυβερνήτης της Πολιτείας από το 2015 και εξακολουθεί να προσελκύει το 70% των ψηφοφόρων

 

Πηγές: indy100, Bustler