ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/07/2019 08:47 EEST

Ο Αντίνοος χτύπησε την Κορινθία - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, δρόμοι.

Willowpix via Getty Images

Σοβαρά προβλήματα  στην Κορινθία προκάλεσε η κακοκαιρία ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ο όγκος νερού που έπεσε στην Κορινθία κατά το πέρασμα του «Αντίνοου» ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα οδηγοί και επιβάτες να εγκλωβιστούν σε οχήματα αφού οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε μικροί χείμαρροι. Υπήρξαν όμως και πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια, καταστήματα ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε και για να απεγκλωβίσει εννέα άτομα. 

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν ευρεία καθώς όπως φαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας κινητοποιήθηκε σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων στην περιοχή. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας. 

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

• 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ
• 1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και
• 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί 

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές».

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στην Σκόπελο με αρκετούς δρόμους να μετατρέπονται σε χειμάρρους. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» την Τρίτη περισσότερο το Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Μέχρι τις 8 το βράδυ της Τρίτης τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Καρδίτσα (80 mm), Βυτίνα Αρκαδίας (46), Καλαμπάκα (41), Τριανταφυλλιά Φλώρινας (40), Τρίκαλα (34), Κορινό Πιερίας (32), Λάρισα (31) και Λαγκάδια Αρκαδίας (30 mm).