Ο απίθανος τρόπος παριζιάνικης γκαλερί για να προστατεύσει το κοινό από τον κορονοϊό

Επιστράτευσε καπέλα που δημιούργησε ο κινέζος αυτοκράτορας της δυναστείας Song (960 - 1279 μ. Χ.) για να εμποδίσει τους υπαλλήλους του να ψιθυρίζουν.
.
.

Η έμπνευση της δημιουργίας τους ανήκει στον πρώτο αυτοκράτορα της δυναστείας Song (που κυβέρνησε την Κίνα μεταξύ 960 και 1279), ο οποίος λέγεται ότι διέταξε τους υπαλλήλους του να φορούν «φτερωτά» καπέλα, ώστε να μην μπορούν να κουτσομπολεύουν χωρίς να ακουστούν.

Μια έμπνευση που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αποδεικνύεται ιδιαιτέρως διαχρονική. Σ′ αυτή στράφηκε μια γκαλερί τέχνης στο Παρίσι για να κάνει πραγματικότητα την κοινωνική απόσταση: παρείχε καπέλα με φτερωτές επεκτάσεις για τους επισκέπτες της.

Τα πολύχρωμα καπέλα papier-mâché διαθέτουν επεκτάσεις αρκετά μακρές για να κρατήσουν τους χρήστες ένα μέτρο χωριστά, όπως ορίζεται στους κανονισμούς COVID-19 της Γαλλίας.

«Εκείνο τον καιρό τα καπέλα φοριούνταν για να εμποδίσουν τους δημόσιους αξιωματούχους να ψιθυρίσουν», δήλωσε στο Reuters ο Ντομινίκ Πουζόλ, ο οποίος σχεδίασε τα καπέλα για τη γκαλερί 59 Rivoli. «Υπήρχε ήδη από τότε η έννοια της κοινωνικής απόστασης».

Μερικές από τις δημιουργίες του Πουζόλ φέρουν επίσης ένα πολιτικό μήνυμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου αποτελώντας ένα νεύμα στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

«Τα καπέλα πρόκειται να μας προστατεύσουν από το COVID-19», είπε ο Πουζόλ. «Αλλά είπα στον εαυτό μου ίσως να μπορούν επίσης να μας προστατεύσουν από ... ανθρώπινη κακία, από μικρούς ανθρώπους.»

ΠΗΓΗ: Reuters