ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2019 12:40 EEST | Updated 05/05/2019 12:46 EEST

O Άστον Κούτσερ καταθέτει στη δίκη του διαβόητου «Αντεροβγάλτη του Χόλιγουντ»

Ο ηθοποιός είχε μπερδέψει το αίμα με λεκέδες από κόκκινο κρασί.

Ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πρόκειται να είναι ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη ενός 43χρονου άνδρα ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο κατά συρροή δολοφόνος τον οποίο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν ως «Hollywood Ripper».

Κατηγορούμενος είναι ο 43χρονος Μάκλ Γκαρτζιούλο, τεχνικός air condition, ο οποίος φέρεται να έχει δολοφονήσει τουλάχιστον τρεις γυναίκες, μια έφηβη στο Σικάγο και δύο ενήλικες στην Καλιφόρνια ενώ οι αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 10.

Ο φερόμενος δράστης είχε εμμονή με τα θύματά του, τα παρακολουθούσε, γινόταν η σκιά τους και στο τέλος τα μαχαίρωνε κάτι που του χάριζε σεξουαλική ικανοποίηση όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και απευθυνόμενος στους 12 ενόρκους.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως τον «το αγόρι-δολοφόνο της διπλανής πόρτας» κάνοντας λόγο για μια «μεθοδική, συστηματική σφαγή γυναικών».

CBS

 

«Αυτό που θα ακούσετε είναι πως ο κατηγορούμενος επί 15 χρόνια παρακολουθούσε, συνέχεια παρακολουθούσε. Και το χόμπι του ήταν να σχεδιάζει τις ιδανικές συνθήκες για να επιτεθεί σε γυναίκες με ένα μαχαίρι μέσα ή/και κοντά στο σπίτι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας, Ντάνιελ Άκεμον.

Ένα από τα θύματα της δολοφονίας ήταν η πρώην σύντροφος του Κούτσερ. Πρόκειται για το 22χρονο μοντέλο, Άσλεϊ Έλεριν η οποία βρέθηκε νεκρή το 2001 στο σπίτι της στο Χόλιγουντ. Ο Κούτσερ τότε είχε καταθέσει πως πήγε στο σπίτι για να την πάρει και να πάνε μαζί σε ένα πάρτι για τα βραβεία Grammy, όπως αναφέρει η Washington Post. H κοπέλα όμως δεν άνοιξε την πόρτα. Τότε ο Κούτσερ πήγε στην πίσω πλευρά του σπιτιού και κοίταξε από το παράθυρο και, όπως ανέφερε, είδε στη μοκέτα κόκκινους λεκέδες που έμοιαζαν να έχουν γίνει από κρασί. Δεν επέμεινε περισσότερο όμως και έφυγε.

Το πτώμα εντοπίστηκε την επόμενη μέρα από μια φίλη της.

ASSOCIATED PRESS

 

Το δεύτερο θύμα στις Καλιφόρνια ήταν η 32χρονη Μαρία Μπρονο η οποία δολοφονήθηκε το 2005 και βρέθηκε επίσης στο διαμέρισμά της φέροντας θανάσιμα τραύματα από μαχαίρι. Ο δράστης επιτέθηκε στο τρίτο θύμα του στην Καλιφόρνια το 2008 αλλά η κοπέλα επιβίωσε.

Και στις τρεις περιπτώσεις ο Γκαρτζιούλο ήταν, όλως τυχαίως, γείτονας των θυμάτων. 

Επίσης όμως ο κατηγορούμενος ήταν γείτονας και της 17χρονης Τρίσια Πακάτσιο η οποία δολοφονήθηκε στο Σικάγο και φίλος του αδερφού της. Ενώ και σε αυτή την περίπτωση το γενετικό υλικό που βρέθηκε κάτω από τα νύχια του θύματος ταιριάζει με αυτό του φερόμενου δράστη. 

Ο 43χρονος, βέβαια αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος για τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν στην Καλιφόρνια. Σημειώνεται πως άνδρας συνελήφθη το 2008 – επτά χρόνια μετά τη διάπραξη του πρώτου εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται.

Getty Editorial

 

Η κατηγορούσα αρχή έχει στη διάθεσή της γενετικό υλικό το οποίο συνδέει το 43χρονο με μια από τις δολοφονίες και την απόπειρα δολοφονίας ενώ ξεχωριστές κατηγορίες απαγγέλθηκαν για τον δεύτερο φόνο μιας 18χρονης την οποία μαχαίρωσε έξω από την πόρτα του σπιτιού της. Τα κλειδιά μάλιστα βρέθηκαν στο χέρι του θύματος. Και σε αυτή την υπόθεση όπως και στην πρώτη δολοφονία η Εισαγγελία επιδιώκει την επιβολή της θανατικής ποινής.

Ο συνήγορος του δράστη πάντως τονίζει, όπως αναφέρει ο Independent, πως ο πελάτης του είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και υποστηρίζει πως η Εισαγγελέα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το όργανο του εγκλήματος και δεν έχει παρουσιάσει επαρκή στοιχεία για το πιθανό κίνητρο πίσω από τις δολοφονίες τονίζοντας πως άλλοι άνδρες στη ζωή των συγκεκριμένων γυναικών είχαν και το κίνητρο και την ευκαιρία να διαπράξουν τα εγκλήματα.

Η ακροαματική διαδικασία εκτιμάται πως θα διαρκέσει ένα εξάμηνο.

Πηγές: The Washington Post, Independent