CULTURE
09/12/2017 09:22 EET

Ο Bryan Singer, σκηνοθέτης των «X-Men», κατηγορείται πως βίασε ένα 17χρονο αγόρι

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την απόλυση του σκηνοθέτη από τη βιογραφική ταινία «Bohemian Rhapsody»

Hannah Mckay / Reuters

Ο σκηνοθέτης Bryan Singer κατηγορείται πως βίασε ένα έφηβο αγόρι σε ένα πάρτυ πάνω σε γιοτ το 2003, σύμφωνα με αγωγή που υποβλήθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε. 

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, ο SInger φέρεται να οδήγησε τον 17χρονο, τότε, Cesar Sanchez-Guzman σε ένα υπνοδωμάτιο, ενώ υποτίθεται τον ξεναγούσε στο σκάφος. Έπειτα, σύμφωνα με την κατάθεση, ο σκηνοθέτης κλείδωσε την πόρτα του δωματίου και ανάγκασε τον 17χρονο να του κάνει στοματικό σεξ. Αμέσως μετά, τον βίασε. 

«Αργότερα, ο Singer πλησίασε τον Cesar και του είπε πως είναι παραγωγός στο Hollywood και πως θα τον βοηθούσε να μπει στο χώρο της υποκριτικής, αρκεί ο Cesar να μην μιλούσε ποτέ για το περιστατικό», αναγράφεται στη αγωγή. «Έπειτα είπα στον Cesar πως κανείς δεν θα τον πίστευε αν ανέφερε ποτέ το συμβάν και πως θα προσλάμβανε άτομα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την υπόληψή του». 

Ο Sanchez-Guzman μηνύει τον Singer για ζημιές χρόνων που δημιουργήθηκαν από «σοβαρούς ψυχολογικούς, πνευματικούς και συναισθηματικούς τραυματισμούς, ντροπή, ταπείνωση και απώλεια της απόλαυσης της ζωής». Ο δικηγόρος του, Jeffrey Herman, είχε εκπροσωπήσει άλλον έναν άντρα το 2014 ο οποίος είχε καταθέσει μήνυση κατά του Singer για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, αλλά αργότερα ανακάλεσε την αγωγή και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως οι κατηγορίες ήταν «αναληθείς και αποδεδειγμένα ψευδείς».

 

Mario Anzuoni / Reuters
O Michael Egan σε συνέντευξη τύπου το 2014

 

Παρόλα αυτά, ο Singer έχει κατηγορηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για παρόμοια συμπεριφορά. Το 1997, τρία ανήλικα αγόρια είπαν πως ο σκηνοθέτης τα πίεσε να γυρίσουν μια γυμνή σκηνή σε ντουσιέρες. Το 2014, ο ηθοποιός Michael Egan υπέβαλε αγωγή κατά του Singer λέγοντας πως στα τέλη του ’90 ο σκηνοθέτης τον ανάγκασε επανειλημμένα να εξασκήσει σεξουαλικές πράξεις μαζί του. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Singer αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

 

Albert L. Ortega via Getty Images

 

Ο Singer, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες από το franchise «X-Men», απολύθηκε τη Δευτέρα από τη βιογραφική ταινία «Bohemian Rhapsody» για την ιστορία του Freddie Mercury και τον Queen, έπειτα από συνεχόμενες, απροειδοποίητες απουσίες που είχε σημειώσει στο πλατό, οι οποίες είχαν οδηγήσει σε μεγάλη ρήξη ανάμεσα στον ίδιο και τον πρωταγωνιστή Rami Malek. Μάλιστα ο δεύτερος είχε κάνει παράπονα στην 20th Century Fox για τον Singer, προφασιζόμενος της «αφερεγγυότητα και τον αντί-επαγγελματισμό» του σκηνοθέτη.  

Ο Singer δικαιολόγησε τις μεγάλες απουσίες του από τα γυρίσματα, λέγοντας πως έπρεπε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του λόγω ασθένειας ενός από τους δύο γονείς του. «Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο από το να τελειώσω αυτή την ταινία και να βοηθήσω να τιμήσουμε την κληρονομιά του Freddie Mercury και των Queen, αλλά η Fox δεν με άφησε να το κάνω επειδή έπρεπε προσωρινά να βάλω σε προτεραιότητα την υγεία μου και την υγεία των αγαπημένων μου», είπε ο σκηνοθέτης στο The Hollywood Reporter. 

Σχετικά με την κατηγορία του βιασμού του 17χρονου, ο δικηγόρος του Singer δήλωσε πως αρνούνται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία και θα υπερασπιστούν έντονα τη θέση τους σε αυτή την αγωγή.