ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2020 17:17 EET

Ο CEO μεγάλης εταιρείας παραιτήθηκε για να στηρίξει το νέο επαγγελματικό βήμα της γυναίκας του

Η πράξη του αυτή, καταρρίπτει τα στερεότυπα, που θέλουν τη γυναίκα να ακολουθεί τον άντρα στα επαγγελματικά του βήματα.

picture alliance via Getty Images

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας e-μόδας Zalando SE, Ρούμπιν Ρίτερ, ενημέρωσε την Κριστίνα Στένμπεκ, πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου, σχετικά με την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το ρόλο του ως συν-διευθύνων σύμβουλος στην AGM το 2021, «σπάζοντας» το συμβόλαιο του που είχε ισχύ μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.

Ο λόγος του δεν αφορά μια νέα συμφωνία ή δυσαρέσκεια αλλά τη γυναίκα του, την οποία αποφάσισε να στηρίξει στο νέο της επαγγελματικό βήμα

Η πράξη του αυτή, καταρρίπτει τα στερεότυπα, που θέλουν τη γυναίκα να ακολουθεί τον άντρα στα επαγγελματικά του βήματα και να αφήνει στην άκρη τις δικές της επαγγελματικές φιλοδοξίες και όνειρα.

Η απόφαση του πάρθηκε έπειτα από μήνες εξέτασης, όπως λέει και ο ίδιος, αλλά πιστεύει ακράδαντα πως έκανε την σωστή επιλογή. 

«Μετά από περισσότερα από 11 καταπληκτικά χρόνια όπου η Zalando ήταν η προτεραιότητά μου, νιώθω ότι είναι καιρός να δώσω στη ζωή μου μια νέα κατεύθυνση». ήταν τα λόγια του μετά την παραίτησή του. 

«Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη της οικογένειάς μου. Η σύζυγός μου και εγώ, συμφωνήσαμε ότι για τα επόμενα χρόνια, οι επαγγελματικές της φιλοδοξίες πρέπει να έχουν προτεραιότητα».

Τι είπε για την εταιρεία: «Η Zalando μου επέτρεψε να συμμετέχω σε μια εκπληκτική ιστορία επιτυχίας, που ξεπέρασε τα πιο τρελά μου όνειρα. Θα κάνω μετάβαση από το ρόλο μου σε μια εποχή όπου η εταιρεία συνεχίζει να επιταχύνεται και παραμένει τοποθετημένη στην κατεύθυνση για μελλοντική επιτυχία».

«Ο ρόλος της Zalando στην ευρωπαϊκή ψηφιακή οικονομία, θα αυξηθεί περαιτέρω και στους εναπομείναντες μήνες θα διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε να προχωράμε γρήγορα στην εκτέλεση της στρατηγικής μας», έγραψε ο ίδιος στην ανακοίνωση του.

Η Κριστίνα Στέμπεκ, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, εξέφρασε με τη σειρά της τη λύπη της για την αποχώρηση τυ πολύτιμου συνεργάτη της λέγοντας: «Ενώ το εποπτικό συμβούλιο λυπάται σαφώς για την απόφαση του Ρούμπιν, σεβόμαστε τα προσωπικά κίνητρα και εκτιμούμε πολύ τη διαφάνεια και την ειλικρίνειά του (…). Κατά τη διάρκεια των εννέα ετών γνώρισα τον Ρούμπιν, έχω δει από πρώτο χέρι το είδος της δέσμευσης, της στρατηγικής σαφήνειας και της αποφασιστικής ηγεσίας που έφερε στη Zalando».

Η Zalando ιδρύθηκε στο Βερολίνο από τους Ρόμπερτ Γκεντζ και Ντέιβιντ Σνάιντερ. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη online εταιρεία λιανικής μόδας, εξυπηρετώντας 35 εκατ. πελάτες σε 17 διαφορετικές χώρες.

 

(Με πληροφορίες από Business Insider)