ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/01/2019 23:33 EET | Updated 14/01/2019 23:41 EET

Προς διαγραφή από το Ποτάμι ο Δανέλλης. Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Ο κ. Δανέλλης απάντησε στο τελεσίγραφο του Σταύρου Θεοδωράκη

Eurokinissi

Στο τελεσίγραφο του Σταύρου Θεοδωράκη απάντησε το βράδυ της Δευτέρας ο Σπύρος Δανέλλης προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του όσον αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής απάντησε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και θα στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Δανέλλη από το κόμμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον κ. Δανέλλη προκειμένου οι δύο άνδρες να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε ζητήσει από τον κ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης διαμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή ο κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση. 

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς -κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.  

Την Κυριακή, ο κ. Δανέλλης –ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών- έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Sponsored Post