Ο δικηγόρος που βοήθησε για τα χαρτιά της τη “Ρωσίδα κατάσκοπο” λέει πως δεν θυμάται την περίπτωσή της

"Δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου", λέει ο δικηγόρος. Ποιος είναι και τι δηλώνει.
Eurokinissi

Την Ρωσίδα κατάσκοπο που αποκάλυψε η ΕΥΠ, “Μαρία Τσάλλα” ή Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, φαίνεται ότι είχε βοηθήσει το 2018 προκειμένου να γραφτεί στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμεπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» στο ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Ρωσίδα κατάσκοπος, απευθύνθηκε σε δύο δικηγόρους της περιοχής προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι είτε τη φιλοξενούσαν, είτε τη γνώριζαν επειδή μένει στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο ληξιαρχείο. Τελικά, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ στις 21 Δεκέμβριου του 2018 καταφέρνει και γίνεται δημότης Αλιβερίου.

«Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» σημείωσε ο κος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος τυγχάνει και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ25, δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις πώς ακριβώς γνώρισε την Μαρία Τσάλλα, πώς την βοήθησε να βγάλει τα χαρτιά της ούτε εάν την φιλοξένησε στο σπίτι του, όπως έχει γίνει γνωστό.

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος ο κ. Λυμπερόπουλος δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ούτε τον έχουν καλέσει κανείς από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα