Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει την μεγαλύτερη απειλή για τον σύγχρονο πολιτισμό

Κάτι που «δίνει στους κακούς ανθρώπους μια ασπίδα για να είναι κακοί και σκληροί, θωρακισμένοι με ψεύτικη αρετή».
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ
via Associated Press

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο Μασκ διαμαρτυρήθηκε για τις προσπάθειες «ακύρωσης» του κωμικού Ντέιβ Σαπέλ και πρόσθεσε ότι ο «ιός της αφύπνισης» είναι «αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον σύγχρονο πολιτισμό».

«Δεν θα έπρεπε να στοχοποιείται το χιούμορ. Η «αφύπνιση» θέλει βασικά να κάνει την κωμωδία παράνομη, κάτι που δεν είναι ωραίο», λέει ο δισεκατομμυριούχος, ρωτώντας: «Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς χιούμορ, γεμάτη καταδίκη και μίσος;»

«Εντέλει η κατονομαζόμενη «αφύπνιση» είναι διχαστική και απεχθής. Βασικά δίνει στους κακούς ανθρώπους… μια ασπίδα για να είναι κακοί και σκληροί, θωρακισμένοι με ψεύτικη αρετή».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μασκ έβαλε στο στόχαστρο και το CNN εν μέσω της είδησης ότι ένας από τους παραγωγούς του δικτύου, ο Τζον Γκρίφιν, κατηγορήθηκε για μια σειρά συγκλονιστικών σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Μάλιστα όταν ένας από τους οικοδεσπότες είπε στον Μασκ ότι «θα μπορούσε να είναι στο CNN αυτή τη στιγμή», που είναι «ένας πραγματικός ειδησεογραφικός οργανισμός» σε αντίθεση με το Babylon Bee, ο Μασκ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είμαι αρκετά διεστραμμένος γι’αυτό, υποθέτω».

Ο Γκρίφιν συνελήφθη λίγες μέρες αφού το CNN απέλυσε τον οικοδεσπότη Κρις Κουόμο εν μέσω ισχυρισμών για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και έρευνα για την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον αδελφό του για παρόμοιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο νομικός αναλυτής του CNN, Τζέφρεϊ Τούμπιν, τέθηκε επίσης σε άδεια πέρυσι, αφού συνελήφθη να αυνανίζεται κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης του New Yorker.

Η Babylon Bee σχολιάζοντας τη σειρά των σκανδάλων του CNN αυτόν τον μήνα δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο, «Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του CNN σκέφτεται να προσθέσει ”Είσαι ανατριχιαστικά διεστραμμένος;” στις αγγελίες για θέσεις εργασίας».

Στην συνέντευξη ο Μασκ σχολίασε και το «μετασύμπαν» του συναδέλφου CEO, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σχολιάζοντας: «Νομίζω ότι απέχουμε πολύ από το να εξαφανιστούμε στο «μετασύμπαν». Το έχουμε κάνει καραμέλα».

«Δεν θέλω να γίνω σαν κάποιον γέρο που απορρίπτει το Διαδίκτυο», λέει ο Μασκ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να δει μια συναρπαστική εξέλιξη στο Metaverse».

Πηγή: RT

Popular in the Community