Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων μετά από δημοσκόπηση στο Twitter

Είχε λάβει ρωτήσει τους χρήστες για το αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του.
via Associated Press

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε μετοχές της εταιρείας αξίας 5 δισ. δολαρίων μερικές ημέρες αφού είχε κάνει δημοσκόπηση στο Twitter περί πώλησης του 10% του μεριδίου του.

Στην πρώτη του πώληση μετοχών από το 2016, το trust του Μασκ πούλησε περίπου 3,6 εκατομμύρια μετοχές στην Tesla, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων, ενώ πουλήθηκαν επίσης και άλλες 934.000 μετοχές για 1,1, δισ. δολάρια, αφού ασκήθηκαν επιλογές για απόκτηση περίπου 2,2 εκατ. μετοχών.

Τα 4,5 εκατομμύρια μετοχές αντιστοιχούν περίπου στο 3% της συνολικής του συμμετοχής στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, η οποία υπολογίζεται γύρω στα 281,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

O Μασκ είχε ρωτήσει το Σάββατο τους χρήστες του Twitter σχετικά με το αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του, συμβάλλοντας στο να πέσει η τιμή της μετοχής της Tesla αφού πολλοί απάντησαν ότι συμφωνούσαν. Η μετοχή «βούλιαξε» κατά 12% την Τρίτη μετά από ένα selloff ημερών, που έθεσε σε κίνδυνο τη θέση της εταιρείας στο «κλαμπ» του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, μα ανέκαμψε 4,3% την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Popular in the Community