ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/06/2019 13:33 EEST | Updated 10/06/2019 13:33 EEST

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του στην Handelsblatt

«Στόχος μου μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση για μια διαφορετική οικονομική πολιτική»

ASSOCIATED PRESS

Στην πρώτη του συνέντευξη σε διεθνές μέσο ενημέρωσης μετά τη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για την εκλογική μάχη και τον στόχο που έχει για την επόμενη μέρα της χώρας.

Στο δημοσίευμα της η  γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ουσιαστικά παρουσιάζει το πορτραίτο του πρόεδρου της ΝΔ, φιλοξενεί δηλώσεις του ενώ προχωρά και σε εκτιμήσεις για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

 «Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Γκερντ Χέλερ, τον εμπειρότερο ανταποκριτή ξένου μέσου στην Ελλάδα (βρίσκεται στην Αθήνα από το 1979).

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας τα εξής: «Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται στην αλλαγή εξουσίας» σχολιάζει η Handelsblatt.