ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2019 14:04 EEST

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καβάλα σε άσπρο άλογο σε ένα ιερό βουνό

Ένα συμβολικό μήνυμα αγνώστου (ως τώρα) περιεχομένου.

KCNA KCNA / Reuters

Βοηθοί του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πεπεισμένοι πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας σχεδιάζει μια «μεγάλη επιχείρηση», μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ την Τετάρτη, συνοδεύοντας τις αναφορές τους με εντυπωσιακές περιγραφές και εικόνες του να καλπάζει πάνω σε ένα λευκό άλογο πάνω στο πιο ιερό βουνό της Βόρειας Κορέας.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο KCNA ο Κιμ φαίνεται να καλπάζει μόνος του πάνω σε ένα μεγάλο λευκό άλογο σε χιονισμένα τοπία και δάση στο όρος Πάεκτου, την «πνευματική πατρίδα» των Κιμ.

 

KCNA KCNA / Reuters

 

«Ο καλπασμός του στο όρος Πάεκτου είναι ένα μεγάλο γεγονός βαρύνουσας σημασίας στην ιστορία της κορεατικής επανάστασης» ανέφερε το KCNA. «Έχοντας δει τις μεγάλες στιγμές της σκέψης του πάνω στο όρος Πάεκτου, οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν πείστηκαν, με έντονα συναισθήματα και χαρά, πως θα υπάρξει μια μεγάλη επιχείρηση, που θα προκαλέσει θαυμασμό στον κόσμο και θα αποτελέσει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση».

Ήταν ασαφές τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει η επιχείρηση, αλλά ο Κιμ έκανε συχνά ταξίδια στο ιερό βουνό σε περιόδους μεγάλων πολιτικών εγχειρημάτων.

 

KCNA KCNA / Reuters

 

Αναλυτές θεωρούν πως ο συμβολισμός υπογραμμίζει την αντίσταση της Βόρειας Κορέας στις διεθνείς κυρώσεις και την πίεση για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραυλων.

Στα τέλη του 2017, ο Κιμ επισκέφθηκε το όρος Πάεκτου ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό βαλλιστικό της πύραυλο, και εβδομάδες πριν ανακοινώσει, σε ομιλία του για το νέο έτος, την έναρξη της προσέγγισης με τη Νότια Κορέα.