ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2020 21:28 EEST

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει», αναφέρει αξιωματούχος της Νότιας Κορέας

Ανατρέπει τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής.

Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιον Ουν, καθώς επικρατεί σιγή ιχθύος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο, ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Σεούλ, μιλώντας επώνυμα αναφέρει πως ο Κιμ ζει και είναι καλά στην υγεία του.«Είναι ζωντανός και καλά», δήλωσε ο Τσουνγκ-ιν Μούν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας και στενός συνεργάτης του προέδρου Μουν, σημειώνοντας ότι η θέση της Σεούλ είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο ηγέτης της χώρας βρίσκεται στην επαρχία Wonsan της Βόρειας Κορέας από τις 13 Απριλίου. Σύμφωνα με το CNN σημείωσε πως:«Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

 

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός


Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι βαριά άρρωστος μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση. Σεούλ και Πεκίνο αμφισβητούν τις «πληροφορίες», ενώ και ο Ντόναλντ Τραμπ τις χαρακτήρισε «εσφαλμένες». Μάλιστα, χθες τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε κώμα, ακόμη και νεκρό επανήλθαν, χωρίς ωστόσο τίποτα να μπορεί να επιβεβαιωθεί. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη διάψευση από τα επίσημα βορεικορεατικά ΜΜΕ, η προσοχή στους στρατιωτικούς κύκλους στρέφεται στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας σε περίπτωση θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν άγριο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα και κύματα προσφύγων, που θα προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το χάος και τη βία. 

Sponsored Box