LIFE
05/05/2018 18:01 EEST

Ο κόσμος απορεί με την αργή και σταθερή πτώση του Johnny Depp

«Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από ψυχολόγο, όχι από λογιστή»

Καθώς ακόμα μια δίκη μαστίζει τη φήμη του ηθοποιού, η Guardian υπογραμμίζει πως η εικόνα του πιο προσφιλούς στελέχους της βιομηχανίας δείχνει να ξεθωριάζει.

 

Reuters

Αν και ο Jack Sparrow αποτελεί τον ορισμό της καταστροφής στους «Πειρατές της Καταστροφής», φαίνεται πως ο άνθρωπος που του έδωσε σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη ακολουθεί τα χνάρια του μεταφέροντας ένα μεγάλο κομμάτι του ρόλου του στην καθημερινότητά του.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί τον  Johnny Depp σε ένα δράμα μακριά από τις μεγάλες οθόνες. Τον οδηγεί στα δικαστήρια και η Guardian θεωρεί πως η πτώση του ηθοποιού θεωρείται δεδομένη.

Τα προβλήματα για τον Depp ξεκίνησαν όταν δυο σωματοφύλακές του του έκαναν αγωγή υποστηρίζοντας πως τους ανάγκαζε να δουλεύουν περισσότερες ώρες χωρίς να αμείβονται επάξια και ανά καιρούς να παριστάνουν και τους baby sitters στα παιδιά τους. Φυσικά το ερώτημα που εγείρεται είναι πώς ένας άνθρωπος με περιουσία που αγγίζει τα 650 εκατ. δολάρια αδυνατεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

H Guardian επικρίνει τον σταρ: «Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από ψυχολόγο, όχι από λογιστή. Τα λεφτά δε χάθηκαν, ξοδεύτηκαν», επισημαίνει.

 Οι αδυναμίες του ηθοποιού δεν κρύφτηκαν ποτέ, με γρήγορα αυτοκίνητα και αεροπλάνα, με την αγορά ενός γαλλικού χωριού, με ένα γιοτ αξίας 22 εκατ. δολαρίων και μια σειρά από νησιά στην Καραϊβική. Ενδεικτικό της ακαταλόγιστης σπατάλης αποτελεί η μηνιαία αγορά ακριβών κρασιών που άγγιζε τα 30.000 δολάρια μηνιαίως.

 Αυτή η πολυτελής ζωή όμως τον έφερε σε ρήξη με τους δικηγόρους και τους λογιστές που τον κατηγόρησαν για παραβιάσεις σε συμβάσεις και αμοιβές, αποκαλύπτοντας πολλά που δε γνωρίζαμε για την ιδιωτική του ζωή. Αυτή η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια.

 Η κατάρρευση όμως δεν επέρχεται μόνο στον οικονομικό τομέα. Το πολυσυζητημένο διαζύγιο με την Amber Heard και οι κατηγορίες για κακοποίηση, του κόστισαν όχι μόνο 7 εκατομμύρια αλλά κι απώλεια κύρους. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο προσφιλής ηθοποιός ένιωσε την επιφυλακτική στάση των συναδέλφων του.

 Αν και οι αντιδράσεις ήταν έντονες, δεν έχασε τους ρόλους του στα «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald» και στο sequel του «Fantastic Beasts and Where to Find Them» αλλά αρκετοί θεωρούν ότι η πορεία του σταδιακά θα πάρει την κατιούσα.

 Επομένως, το μόνο που μένει για να ορθοποδήσει-τουλάχιστον οικονομικά- είναι αν η Disney επιθυμεί να δώσει στον Sparrow μια έκτη εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη. Η τελευταία πάντως έκανε απογοητευτικά νούμερα στις ΗΠΑ, αν και στον υπόλοιπο κόσμο προσέφερε έσοδα ύψους 794 εκατ. δολαρίων.

 «Αλλά με τόσα σκάνδαλα και διαμάχες θα συνεχίσει να θέλει το ακροατήριο  να τον παρακολουθήσει;», αναρωτιέται η αμερικανική εφημερίδα

(Πηγή: Guardian)

 

Sponsored Post