ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/09/2019 13:32 EEST | Updated 10/09/2019 14:09 EEST

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιλέχθηκε για αντιπρόεδρος της νέας Κομισιόν

Ανακοινώθηκε από την επικεφαλής της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Anadolu Agency via Getty Images

Για αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής επελέγη από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος Τύπου,προορίζεται να αναλάβει αρμόδιος για την προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, οι αρμοδιότητές του καλύπτουν την μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση. 

Ειδικότερα η Φον Ντερ Λάιεν εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Μαρ. Σχοινάς θα έχει ένα συντονιστικό ρόλο στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μετανάστευσης. Όπως είπε θα είναι υπεύθυνος τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων. Η «επιτυχής» διαχείριση της μετανάστευσης, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέεται με την ανάπτυξη μιας «αλυσίδας δράσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει προστασία σε όσους πρόσφυγες τη χρειάζονται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις «επιστροφές» των παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post