LIFE
02/12/2017 11:06 EET

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα είναι το μέρος που θέλετε να βρεθείτε τα Χριστούγεννα

«Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας»

«Το χαμόγελο είναι μέσα μας. Απλώς, το βγάζουμε προς τα έξω. Χριστούγεννα για εμάς σημαίνει αγάπη… και συνέχιση αυτής της πανελλήνιας πρωτοτυπίας, να σταματούν οι οδηγοί στις διαβάσεις, να οδηγούμε το ποδήλατο, να μην “πιέζουμε” το κυκλοφοριακό της πόλης με την άσκοπη κίνηση οχημάτων τις ημέρες των εορτών. Οπότε, ναι, είμαστε έτοιμοι, επειδή προετοιμαστήκαμε, μπήκαμε στη θέση του επισκέπτη και προσπαθήσαμε να δούμε την πόλη μέσα από τα δικά του μάτια».

Αυτά μεταξύ άλλων, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφερόμενος στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας, το Μύλο των Ξωτικών.

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Παπαστεργίου που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Αποστόλη Ζώη έχει ως εξής:

-Πόσο έτοιμος είναι ο δήμος Τρικκαίων για τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας, τον Μύλο των Ξωτικών;

«Αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι από πλευράς χρόνου και δράσεων, δεν θα προχωρούσαμε σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Δεν αρκεί μόνο να έχουμε το χαμόγελο. Πρέπει και να το δείχνουμε σε κάθε σημείο του Μύλου. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Πρέπει και να το δείχνουμε.

Η προεργασία ουσιαστικά ξεκίνησε από πέρυσι. Όταν ο Μύλος τελειώνει, ξεκινά ο νέος Μύλος: απολογισμός, προγραμματισμός, brain drain για την επόμενη χρονιά.

Συζητούμε, ειδικά το επιτελείο της e-trikala, με την τεράστια τεχνογνωσία, και αποφασίζεται η νέα δράση, η νέα θεματολογία. Αρκεί όμως αυτό; Όχι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με έναν τέλειο Μύλο των Ξωτικών. Θέλουμε και η πόλη και οι πολίτες και οι επαγγελματίες, να είμαστε έτοιμοι. Για αυτό η αντιδημαρχία Καθαριότητας παρότρυνε ξανά τους καταστηματάρχες και τους εμπλεκόμενους με τη λαϊκή αγορά, να τηρούν τον Κανονισμό Καθαριότητας. Ή η εκστρατεία για το κάπνισμα, δηλαδή η εκστρατεία για την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, παίρνει σάρκα και οστά. Μετέχουν φορείς, μετέχουν μαθητές, συμβάλλουν οι πολίτες, ενισχύονται οι ενημερώσεις όλων

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι μια συνολική γιορτή στην πόλη, μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί κάθε φορέας. Για παράδειγμα, θέλουμε να συμβάλλουμε με πρόσθετες δράσεις και συζητάμε με τις σχολές χορού, για μικρές και ξαφνικές παραστάσεις στην πόλη. Συζητήσαμε με τους επαγγελματίες για τη συμπεριφορά, τις τιμές, την ποιότητα εξυπηρέτησης.

Το χαμόγελο είναι μέσα μας. Απλώς, το βγάζουμε προς τα έξω. Χριστούγεννα για εμάς σημαίνει αγάπη… και συνέχιση αυτής της πανελλήνιας πρωτοτυπίας, να σταματούν οι οδηγοί στις διαβάσεις, να οδηγούμε το ποδήλατο, να μην “πιέζουμε” το κυκλοφοριακό της πόλης με την άσκοπη κίνηση οχημάτων τις ημέρες των εορτών.

Οπότε, ναι, είμαστε έτοιμοι, επειδή προετοιμαστήκαμε, μπήκαμε στη θέση του επισκέπτη και προσπαθήσαμε να δούμε την πόλη μέσα από τα δικά του μάτια».

 

Σε λιγότερες από 24 ώρες το πιο Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας παίρνει ξανά ζωή! #milosxotikon #trikala #christmas2017

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ο Μύλος Των Ξωτικών (@milosxotikon) στις

- Ποιες είναι οι εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες;

«Εκτός από τα ίδια τα ξωτικά; Από μόνα τους αρκούν… αλλά εμείς δεν αρκούμαστε. Εκτός από τη συνεργασία με τις σχολές χορού, έχουμε συνεργασία και με τα Ωδεία της πόλης. Στηρίζουμε πολλά στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις. Έχουμε ξανά δράσεις στο κέντρο της πόλης, συνεργαζόμαστε με τον Εμπορικό Σύλλογο, και… ξαναφέρνουμε το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό! Για την ακρίβεια, ένα ομοίωμά του, προκειμένου να βλέπει, όποιος δεν το είδε, τι σήμαινε αυτό το παγκόσμιο εγχείρημα για την τεχνολογία, για την παγκόσμια αυτοκίνηση, για την ίδια την πόλη. Εννοείται ότι οι βόλτες με τα δωρεάν ποδήλατα παραμένουν, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ο καιρός θα επιτρέψει να δούμε με τις βάρκες τον Ληθαίο».

#milosxotikon 2017 στα #trikala και οι εργασίες πάνε τρένο...3 ημέρες ακόμη!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ο Μύλος Των Ξωτικών (@milosxotikon) στις

Και κάπως έτσι, το σήμα κατατεθέν του #milosxotikon παίρνει ξανά τη θέση του!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ο Μύλος Των Ξωτικών (@milosxotikon) στις

-Ποια είναι τα καινούργια στοιχεία του φετινού Μύλου;

«Η Πριγκίπισσα του φεγγαριού, το χιόνι, το τρένο… Δεν λέω περισσότερα για τα του Μύλου, διότι θα χαλάσει η έκπληξη. Συνηθίζω όμως να λέω ότι, επειδή κάθε χρόνο αλλάζουμε τη θεματική μας, επειδή είμαστε ως πόλη, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, φροντίζουμε και για το καλύτερο. Ξέρετε, δεν είναι θέμα «πλούτου» ή φαντασμαγορίας. Είναι θέμα ουσιαστικής σκέψης για το παιδί, τον γονιό, την οικογένεια, τους νέους ανθρώπους. Μια γιορτή χαράς, είναι μια γιορτή που έχει απαιτήσεις. Φέτος, πιστεύω ότι προσφέρουμε περισσότερο χαμόγελο, δίνουμε στους επισκέπτες ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο, με τη συνηθισμένη δωρεάν είσοδο και τις περισσότερες – 13 για την ακρίβεια – δωρεάν δράσεις μάσα στον Μύλο. Αλλά, βγαίνοντας από το πάρκο, μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί το Μουσείο Τσιτσάνη, να πεταχτεί δίπλα στο Τζαμί, να δει το δίδυμο οθωμανικό λουτρό, να βολτάρει στις όχθες του Ληθαίου, να περιηγηθεί στη γαλλική κεντρική πεζογέφυρα, να φωτογραφίσει τον μικρό καταρράκτη στη γέφυρα Ασκληπιού, να κάνει βόλτα στο Βαρούσι - την παραδοσιακή μας συνοικία - να διασκεδάσει στα “μανάβικα”, να παρακολουθήσει κάποια από τις εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, να επισκεφθεί μια δράση στο μουσείο Τσιτσάνη, να ανέβει στο Κάστρο μας, να επισκεφθεί την έκθεση με παλιές φωτογραφίες των Τρικάλων στο Ρολόι μας, να βγάλει φωτογραφίες με φόντο τα Μετέωρα, να κοιτάξει τον Κόζιακα με τα δωρεάν κιάλια και… φυσικά, να φορά αθλητικά παπούτσια για όλα αυτά!».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νέο Θέμα, Νέες ιδέες, Νέος #milosxotikon #xmas2017 #trikala #christmascapitalofgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ο Μύλος Των Ξωτικών (@milosxotikon) στις

Τελετή λήξης απόψε στις 7 το απόγευμα στον #milosxotikon και σας περιμένουμε ντυμένοι στα λευκά... #trikala

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ο Μύλος Των Ξωτικών (@milosxotikon) στις