ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/03/2018 10:31 EET | Updated 14/03/2018 10:35 EET

Ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο: Η ρωσική διείσδυση και ο Σαββίδης

Eurokinissi

Με τη φράση «Ελάτε στην Ελλαδα και ψηφίστε με» απευθύνθηκε ο Κυριάκος Μητσοτακης στους ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσινγκτον.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν καταπέλτης για τις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον επιχειρηματια Ιβάν Σαββίδη, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο χαρακτήρισε ντροπιαστικό για την Ελλάδα.

Ο κ.Μητσοτάκης αφού μίλησε για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ολιγαρχών σημείωσε με νόημα ότι «είχαν πολύ κοντινή σχέση Τσίπρας-Σαββίδης. Ο κ. Τσίπρας τον βοηθούσε, του έσβησε πρόστιμα από την καπνοβιομηχανία. Σε αντίδωρο ο κ. Σαββίδης αγόρασε ΜΜΕ για τον υποστηρίξει. Μιλάμε για μια νέα γενιά ολιγαρχών κοντά στην κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: 

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με ειδική σύμβουλο του Τραμπ

Οικονομία, Τουρκία, Σκόπια, Σαββίδης και «νέοι ολιγάρχες». Ο Μητσοτάκης μίλησε για όλα στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών των ΗΠΑ

Όταν μάλιστα οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση επέμειναν και ρώτησαν τον Πρόεδρο της ΝΔ για το ρόλο του κ.Σαββίδη στα επιχειρηματικά πολιτικά πράγματα της χώρας, απάντησε ότι «ρωτάτε τον λάθος άνθρωπο, ρωτήστε τον Αλέξη Τσίπρα, βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι, είχαν πολύ στενή σχέση».

Αλλά και λίγο αργότερα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να συναντήσει τη σύμβουλο για θέματα Ευρώπης και Ρωσίας, του Ντόναλντ Τραμπ, Φιόνα Χιλ, πέρα από τη συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική πλευρά ετέθη και το ζήτημα της ρωσικής διείσδυσης στη χώρα μας.

Καθόλου τυχαίο γεγονός, αφού η Φιόνα Χιλ αποτελεί στέλεχος κλειδί στο Λευκό Οίκο και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, που διαμορφώνει την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ για τις σχέσεις με τη Μόσχα.