ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/02/2018 20:24 EET | Updated 03/02/2018 20:31 EET

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί γιατί αποφάσισε να μιλήσει στο συλλαλητήριο της Αθήνας

SOOC

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετέχει και να είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην Αθήνα, αποκαλύπτει με άρθρο του στην Real News o Μίκης Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση αγνώστων στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Ο μουσικοσυνθέτης αρχικά κάνει αναφορά σε ένα βίντεο που παίζεται τις τελευταίες μέρες που δείχνει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι οφείλουμε να συμφωνήσουμε με τα Σκόπια και να αποδεχθούμε από την πλευρά μας το όνομα «Μακεδονία» με την προσθήκη διάφορων προσδιορισμών. Συνεχίζοντας, κάνει μία παρένθεση στην οποία περιγράφει μία ιστορία από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Με αφορμή αυτή την ιστορία ο μουσικοσυνθέτης κατηγορεί τους Αμερικανούς για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τονίζει: «Σε αυτή, λοιπόν, την ψυχολογική κατάσταση νομίζω ότι στο βίντεο που προανέφερα δεν υπολόγιζε σωστά ότι εκείνο που ζητούσαν οι Σκοπιανοί και οι προστάτες τους είναι το ίδιο που ζητάνε και σήμερα: την ιστορική νομιμοποίηση της παραχάραξης της Ιστορίας που μπορεί να την προσφέρει μονάχα η αποδοχή του ονόματος από μέρους της Ελλάδας».

«Οι ίδιοι κύκλοι που βάφτισαν ακροδεξιό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη διαβάζω ότι μαζεύουν υπογραφές για να με εμποδίσουν να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα βαφτίζοντας το κι αυτό ναζιστικό! Υπήρχε αρχικά κάποιος ακροδεξιός που είχε κλείσει την ημερομηνία, μετά όμως ο δήμαρχος κ.Καμίνης, παρά τις αντιρρήσεις τις Συριζαίας αντιδημάρχου και ύστερα από παρέμβαση του καθηγητή κ. Κασιμάτη, έδωσε τη σχετική άδεια στη Συντονιστική Επιτροπή Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Γι′ αυτό και αποφάσισα να πάω να μιλήσω, παραμερίζοντας τους κινδύνους για την υγεία μου όσο και – προπαντός- τα φαρμακερά βέλη όλων αυτών που οι περισσότεροι έχουν γίνει για διάφορους λόγους προπαγανδιστές των συμφερόντων αυτής της μεγάλης διεθνούς δύναμης που μας εξουσιάζει και φυσικά και της σημερινής κυβέρνησης που έφερε στο προσκήνιο το Σκοπιανό υπακούοντας τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

(Με πληροφορίες από Real News)

Sponsored Post