ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/06/2018 17:31 EEST

Ο «Μίνωας» ξεσπά με κεραυνούς. Άστατος ο καιρός και την Τρίτη

Eurokinissi

Ο ”Μίνωας” δείχνει τα δόντια του καθώς από την μεσημβρινές ώρες όλο το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας πλήττεται από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην Αθήνα η νεροποντή είναι ισχυρή, ενώ οι κεραυνοί πέφτουν ο ένας πίσω από τον άλλον. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο χθες Κυριακή και μόνο στην Αττική καταγράφηκαν 1.000 κεραυνοί, σύμφωνα με το News247

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων από τους καθηγητές Παναγιώτη Νάστο και Γιάννη Καψωμενάκη, τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό χώρο και ειδικότερα από το 2008 έως το 2012 ανά έτος πέφτουν πάνω από 1εκατ κεραυανοί, εκ των οποίων 461.000 το καλοκαίρι. Στην Αττική υπάρχει μεγάλη πυκνόντητα κεραυνών όπου ξεπερνάνε τους 7 κεραυνούς ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Eurokinissi

Γενική πρόγνωση για Τρίτη

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι θα πλέουν ασθενείς και στο αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βαθμιαία θα αυξηθούν, όποτε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ισχυρές βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το βράδυ θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πλέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi