ΔΙΕΘΝΕΣ
02/02/2018 14:24 EET

Ο Nigel δεν άξιζε ένα τέτοιο τέλος. Πέθανε δίπλα στο ψεύτικο θαλασσοπούλι που αγάπησε για ταίρι του

Η ιστορία του Nigel είναι λίγο σαν ένα θλιβερό παραμύθι με κακό τέλος. 

Ο Nigel ήταν ένα θαλασσοπούλι που το 2013 βρέθηκε στο νησί Mana, στη Νέα Ζηλανδία. Ήταν το πρώτο θαλασσοπούλι που είδαν οι κάτοικοι του νησιού τα τελευταία 40 περίπου χρόνια. 

Είχαν κάνει πριν πολλά χρόνια μια προσπάθεια να δελεάσουν και άλλα τέτοια πουλιά να έρθουν, τοποθετώντας 80 τσιμεντένια θαλασσοπούλια σε ένα σημείο του νησιού, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που ήρθε ο Nigel. Ο Nigel όμως δεν έφερε κάποια σύντροφο μαζί του.

Είδε τα τσιμεντένια θαλασσοπούλια και έφτιαξε μια ιδιότυπη αποικία. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Nigel ήταν μόνος του για πέντε χρόνια. Οι κάτοικοι είχαν παρατηρήσει ότι «φλέρταρε» ένα από τα τσιμεντένια θαλασσοπούλια. Είχαν παρατηρήσει επίσης ότι έφτιαχνε τη φωλιά του για το ταίρι που είχε επιλέξει, ότι περιποιόταν τα τσιμεντένια φτερά της, ότι της «μιλούσε» (με τον ιδιαίτερο ήχο που βγάζουν τα πουλιά αυτά).    

Πριν από τρεις εβδομάδες εμφανίστηκαν ξαφνικά τρία άλλα θαλασσοπούλια και οι κάτοικοι χάρηκαν ότι θα μπορέσει ο Nigel να συναναστραφεί επιτέλους με άλλα ζωντανά όντα. Όμως δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τα πραγματικά θαλασσοπούλια, είπε ο Chris Bell, δασοφύλακας στην περιοχή. Αντίθετα έμεινε πιστός στο ταίρι του και την αποικία του. «Πιστεύω ότι η ζωή του ήταν λίγο θλιβερή. Ένιωθε, δεν ένιωθε μοναξιά, σίγουρα ποτέ δεν πήρε τίποτα πίσω από αυτά που έδινε, και αυτό από μόνο του πρέπει να είναι πολύ περίεργη εμπειρία, ειδικά όταν είχε περάσει τόσα χρόνια δίπλα στο ταίρι του. Όλοι λυπόμαστε γι′ αυτόν γιατί βρέθηκε σε μια πραγματικά απελπιστική κατάσταση». 

Ο Bell ήταν αυτός που τον βρήκε νεκρό δίπλα στο ταίρι του. Το πτώμα του μεταφέρθηκε στο Massey University για να διαπιστωθούν οι αιτίες του θανάτου του.      

Πηγές: Guardian, Stuff

Sponsored Post