CULTURE
15/03/2019 13:00 EET

Ο «Ντάμπο» πετάει ξανά!

Δεν θα ήταν τέλειο αν ο Ντάμπο ήταν αληθινός;

Jun Sato via Getty Images
Κόλιν Φάρελ - «Ντάμπο» - Τιμ Μπάρτον

 Ο «Ντάμπο», το πασίγνωστο ελεφαντάκι, πετάει ξανά! Δημιουργός του, αυτή τη φορά, ο σκηνοθέτης των Μπάτμαν, Ψαλιδοχέρη Σκαθαροζούμη, ο Τιμ Μπάρτον. Παρέα του θα έχει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, όπως οι Ντάνι Ντε Βίτο, Εύα Γκρίν, Μάικλ Κίτον και Κόλιν Φάρελ.

Το ερώτημα που έχει τεθεί γύρω από την νέα δουλειά του Μπάρτον είναι ένα. Γιατί δεν μιλάει ο πρωταγωνιστής της ιστορίας; Δηλαδή ο Ντάμπο.

Στην πρωτότυπη έκδοση της Ντίσνεϊ, αυτή του 1942, μπορεί ο Ντάμπο και η μητέρα του να μην είναι αυτό που λέμε φλύαροι, αλλά οι υπόλοιποι της παρέας, όπως τα κοράκια, ο «Τίμοθι το Ποντίκι», τα απεχθή παχύδερμα του τσίρκου,που ειρωνεύονται τον ήρωα μας, είναι αυτό που λέμε, γλώσσα δεν βάζουν μέσα.

Η σκέψη που κυριάρχησε ανάμεσα στους παραγωγούς Τζάστιν Σπρίνγκερ και Ερεν Κρούγκερ, ήταν να προσεγγίσουν την ταινία όχι απλά από μία πολύ διαφορετική σκοπιά., αλλά από μία πρωτόγνωρη, θα τολμούσε να πει κανείς.

Η ιδέα είναι συναρπαστική. Το κοινό στις αίθουσες των κινηματογράφων, είναι στην πραγματικότητα, το κοινό του τσίρκου, το κοινό του Ντάμπο. « Δεν θα ήταν τέλειο αν ο Ντάμπο ήταν αληθινός; Αν πράγματι υπήρχε ένας ελέφαντας που πετούσε; Πως θα νιώθαμε να είμαστε μέρος της οικογένειάς του;» αναρωτιέται ο Κρούγκερ.

Η προσπάθεια των ανθρώπων πίσω από την ευφάνταστη αυτή ιδέα, είναι να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας στην πράξη, μέσα από την ανθρώπινη ματιά, να μας μεταφέρουν όλους πίσω στο χρόνο και να ζήσουμε την χρυσή εποχή του τσίρκου, ανακαλύπτοντας, εμείς οι θεατές, το απίθανο αυτό πλάσμα.

Οι πρωτοτυπίες όμως της παραγωγής, έχουν να κάνουν, και με μία ακόμα αποκάλυψη, που προκαλεί έκπληξη. Οι τύποι με τα μαύρα, που έχουν για αρχηγό τους τον «Τζιμ Κρόου» με το πούρο, δεν θα κάνουν την εμφάνιση τους. Με άλλα λόγια, η περίφημη παρέα από κοράκια, θα μείνει εκτός σκηνής.

Αλλωστε, με τους δημιουργούς να υπενθυμίζουν, πως στην πραγματικότητα τα ζώα δεν μιλούν, οι χαρακτήρες της ταινίας του 1941, που οι ρόλοι τους είχαν ατάκες, έπρεπε να εξαιρεθούν.

«Αυτό ήταν ένα κομμάτι του έργου, που δεν χωρούσε, στον τρόπο με τον οποίο, θέλαμε να πούμε την ιστορία» δήλωσε ο Κρούγκερ.

Απο την άλλη, η σκηνή με τους ροζ ελέφαντες να κάνουν παρέλαση, σημείο αναφοράς της πρωτότυπης, προσαρμόστηκε ατόφια στη νέα έκδοση, με κάποιες μόνο μικρές παραλλαγές, στον τρόπο με τον οποίο ο Ντάμπο βλέπει το συγκεκριμένο όραμα. Ετσι ώστε, να δοθεί στον θεατή, με μία πιο αληθοφανή  μορφή.

 Τα πρώτα σχόλια για το όλο εγχείρημα, κάνουν λόγο για εξαιρετική καλλιτεχνική παραγωγή και ντιζάιν - σχέδιο, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την απεικόνιση του Ντάμπο.

«Σκοπός μας ήταν, ο βασικός ήρωας, η καρδιά της ταινίας, να είναι όσο γινόταν πιο αληθινός και να μπορεί να σταθεί μέσα στην ταινία. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χαρακτήρα που υπήρχε πραγματικά, ενώ δεν θα έχανε ούτε στιγμή από την γλυκύτητα του. Το στοιχείο που μας μαγνητίζει πάνω του, τα αυτιά του, έπρεπε να δημιουργηθούν κατά τέτοιο τρόπο, που ναι μεν να του δίνανε την δύναμη να πετάξει, αλλά συγχρόνως να μην τον έκαναν να φαίνεται αστείος όταν περπατούσε» ήταν το σχόλιο των δημιουργών του Ντάμπο.

Η πτήση του, για τις αίθουσες των κινηματογράφων, έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: HuffPost US

 

 

 

 

 

Sponsored Post