ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2019 10:42 EET | Updated 06/02/2019 10:57 EET

Ο Νομπελίστας Όσκαρ Άριας, πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ASSOCIATED PRESS

Μια γιατρός κατήγγειλε τον Όσκαρ Άριας, πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, για σεξουαλική επίθεση, ανέφεραν οι New York Times την Τρίτη- μια κατηγορία την οποία ο Άριας αρνείται κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τη γιατρό, ο Άριας της επιτέθηκε στο σπίτι της, στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ το 2014, ανέφεραν οι New York Times και τοπικά ΜΜΕ.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος μου. Ποτέ δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού στις επιθυμίες οποιασδήποτε γυναίκας» υποστήριξε ο ίδιος, με δήλωση μέσω του δικηγόρου του.

Ο 78χρονος Άριας έγινε δύο φορές πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, την πρώτη το 1986-199 και μετά το 2006 και 2010. Κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1987.

Η γυναίκα είναι μια ακτιβίστρια κατά των πυρηνικών που είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Άριας, ο οποίος υποστήριζε τον αγώνα της, ανέφεραν οι New York Times. Όπως γράφουν, η ίδια είπε πως εμπνεύστηκε από το κίνημα #metoo σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση, και ότι εμφανίστηκε για να προστατέψει άλλες νεαρές γυναίκες.

Η γυναίκα, που δεν ζητά χρηματική αποζημίωση, υποστηρίζει ότι ο Άριας άγγιξε τα στήθη της και έβαλε το χέρι του κάτω από τα ρούχα της, σύμφωνα με τους New York Times και τα τοπικά ΜΜΕ.