Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προτείνει τη λύση του 12ωρου για να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας

Ο Φατάχ Αλ-Σίσι συνεχίζει τη ρητορική της παράνοιας κι έχει βάλει στο στόχαστρο - φυσικά - τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
ASSOCIATED PRESS

Ο αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπτέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, καλεσμένος σε έκθεση επίπλων στην πόλη Δαμιέτη, μιλώντας στους πολίτες, ανέφερε ότι μια λύση για την βελτίωση της οικονομίας της χώρας ίσως είναι η μετατροπή του ωραρίου εργασίας από οκτάωρο σε δωδεκάωρο, δηλαδή οι εργαζόμενοι να δουλεύουν καθημερινά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σημειώνεται, ότι το 2018 η Αυστρία πέρασε νόμο για 12ωρη ημερήσια εργασία και 60 ώρες εβδομαδιαία.

Ο Αλ-Σίσι συμπλήρωσε ότι αυτή η λύση θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών προϊόντων της χώρας.

«Ας πούμε ότι ένας εργαζόμενος ξεκινά να δουλεύει στις 6 το πρωί και τελειώνει τη βάρδια στις έξι το απόγευμα. Αν κάνει κι ένα διάλειμμα μιας ώρας για μεσημεριανό, είναι έντεκα ώρες, το οποίο ακούγεται υποφερτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλ-Σίσι κάλεσε τον λαό να αναλάβει δράση για το καλό της χώρας. Πριν από δύο χρόνια τους παρότρυνε να δίνουν τα χρήματα που τουε απομένουν σε φιλανθρωπικές δράσεις για να τονωθεί η οικονομία.

Το πιο τρελό όλων, όμως, ήταν όταν τους «διέταξε» να χάσουν βάρος για το καλό της οικονομίας, ενώ απαγόρευσε την προβολή υπέρβαρων παρουσιαστών και καλεσμένων στην αιγυπτιακή τηλεόραση. Είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό, ενώ οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών είχαν φτάσει στα ύψη.

Το 2017 είχαν σημειωθεί διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, της ζάχαρης και των σιτηρών. Εκείνος του απάντησε πώς είναι «αγένεια να διαμαρτύρονται για τις αυξημένες τιμές και την έλλειψη τροφίμων», ενώ τους κάλεσε να «θυσιάσουν το δείπνο τους» για χάρη της χώρας.

Από το 2016, οι αιγυπτιακές αρχές έχουν εφαρμόσει ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας - μνημόνιο. Το επίπεδο φτώχειας ξεπερνά το 30%, ενώ σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι το 60% των πολιτών ανήκει στις φτωχές ή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: Memo

Δημοφιλή