Μα το σφυρί του Θορ: Ο πρώην μάνατζερ του Stan Lee «άδειασε» τους λογαριασμούς του και πούλησε το αίμα του

O Stan Lee είναι ο θρυλικός δημιουργός των κόμιξ Spider Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Daredevil, Black Panther, X-Men, Iron-Man, Thor και πολλών άλλων.

Πλέον, μια περίπλοκη διαμάχη που αφορά την οικονομική κατάσταση του Stan Lee οδεύει στο δικαστήριο, καθώς μια αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή κατηγορεί τον πρώην μάνατζερ του Lee για κακοποίηση ηλικιωμένου, σύμφωνα με το Variety.

Ο Jerry Olivarez, ο οποίος εμπλέκεται στενά στις υποθέσεις του πρώην διευθυντή της Marvel, κατηγορείται για ανάληψη 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Lee και μετέπειτα αγορά ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Χόλιγουντ.

Επιπλέον, έστησε μια ψεύτικη φιλανθρωπική οργάνωση για να πουλάει τα κόμικς του Lee, «σφραγισμένα» με το αίμα του. Ο 95χρονος Lee έγινε ευάλωτος όσον αφορά την οικονομική του κατάσταση, μετά τον θάνατο της συζύγου του τον περασμένο Ιούλιο.

Η υποτιθέμενη φιλανθρωπική οργάνωση «Hands of Respect» προωθούσε τον ρατσισμό και σχετικές πράξεις, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το αίμα του Lee το έπαιρναν έχοντας την πλήρη υποστήριξη από αυτόν και μετά χρησιμοποιούνταν ως το μελάνι για την υπογραφή των κόμιξ στους θαυμαστές του. Σύμφωνα όμως με την αγωγή, ο Lee δεν ήταν σύμφωνος με την ιδέα.

«Ο Lee δεν συμφώνησε ποτέ με τη χρήση του αίματός του για εμπορικούς λόγους. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλο αυτό προκάλεσε θυμό και σύγχυση στον δημοφιλή δημιουργό».

Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα.

Πηγή: Variety

Fred Prouser / Reuters
Μπροστά από το πόστερ του Spider-Man
Mario Anzuoni / Reuters
Ποζάροντας στην πρεμιέρα του Iron Man 3
Albert L. Ortega via Getty Images
Σε ένα event για τον Captain America
Mario Anzuoni / Reuters
Με τον Tom Hiddleston στην πρεμιέρα του Thor: The Dark World
Kevin Winter via Getty Images
Με το καστ του X-Men.