ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/11/2018 15:40 EET

Οργή για τον Ψινάκη: Διέκοψε τους δρομείς του Μαραθώνιου για να περάσει με το αμάξι του

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα σταμάτησε τον ιστορικό αγώνα της πόλης του, για να περάσει κάθετα με τη συνοδεία του.

«Ο -ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;-  δήμαρχος Μαραθώνα σταμάτησε τη μαύρη λίμο του μέσα στη διαδρομή του Μαραθωνίου παρενοχλώντας τους δρομείς!» κατήγγειλε ο Σπύρος Μιτριτσάκης, του οποίου η ομάδα, Life Guards Hellas, ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών στη στροφή για τον Τύμβο του Μαραθώνα. Μάλιστα, ο κύριος Μιτριτσάκης, συνοδεύει την ανάρτησή του για τον δήμαρχο-μάνατζερ με φωτογραφίες που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Λίγη ώρα αφότου ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στην έναρξη του Μαραθωνίου, τον οποίο μάλιστα αφιέρωσε στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, θέλησε να φύγει μαζί με τη συνοδεία του.

 Η ώρα ήταν 09.50όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα επιχείρησε να περάσει την απαγορευτική κορδέλα αδιαφορώντας για τους δεκάδες δρομείς που διέσχισαν το δρόμο. Είναι χαρακτηριστική η έκπληξη και αποδοκιμασία που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, καθώς δεν περίμεναν ότι κάποιος οδηγός θα ήθελε να σταματήσουν για να περάσει ανάμεσα του. Σημειωτέον δε, ότι δεν συμμετείχαν μόνο Έλληνες στο Μαραθώνιο. Άνθρωποι από δεκάδες χώρες ήρθαν για να λάβουν μέρος στην πιο ιστορική στιγμή του αθλητισμού, και προφανώς δεν περίμεναν να δουν μπροστά τους κάτι τέτοιο.

Οπως καταγγέλλει ο κύριος Μιτριτσάκης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα κατάφερε να διακόψει τον Μαραθώνιο για να περάσει.

Η καταγγελία του Σπύρου Μιτριτσάκη όπως δημοσιεύτηκε στο facebook:

«Το ειδαμε κι αυτό:
Ο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» δημαρχος Μαραθωνα σταμάτησε τη μαύρη λίμο του μέσα στη διαδρομή του Μαραθωνιου παρενοχλωντας τους δρομείς!
Φτάνοντας με την κουστωδία του-άλλα δυο αυτοκίνητα- σταμάτησε μέσα στη διαδρομή,ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απίστευτη έκπληξη (φωτό).Αναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές,και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει.Βγηκε από το τρίτο αυτοκίνητο ένα γιουσουφάκι-μποντιγκαρντ-τεκνό κουνιστο κ λυγιστό και ζητούσε να περάσει ο δημαρχος την ώρα που έτρεχαν χιλιάδες αθλητές.
-Χωρίς καμμία συναίσθηση της ιερότητας του ιστορικότερου αγώνα στον πλανήτη,χωρίς κανένα σεβασμό στους αθλητές,οι οποίοι ήρθαν από 107 χώρες,χωρίς καμμία συναίσθηση που βρισκόταν και τι συνέβαινε εκει.
-Μια θλιβερή καρικατούρα από άλλο πλανήτη,μακρυά από τις αξίες,την γνησιότητα και την ομορφιά του αθλητισμού,που νομίζει οτι αξίζει παραπάνω από τους αθλητές επειδή τον παίζουν οι Τατιανες και οι Πανιες στις σκουπίδοεκπομπές τους.
Μέσα από τη μαύρη λίμο,με το τσιγάρο,με ένα λαμέ κοστούμι μπουζουκτζιδικου, νόμιζε οτι είναι στον Πανταζη ή στην Ψαρου και απαιτούσε πρώτο τραπέζι πίστα κ ιδιαίτερη μεταχείριση.Μια τραγική,κιτς εικόνα και κατάσταση βγαλμένη από τα ’80s.
-Κι όμως κατάφερε και πέρασε! ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ο Αυθενικος Μαραθώνιος Αθήνας, κάτι που δεν έχει γινει ποτέ στα χρονικά κάτι που δεν έχω δει ποτέ ξανά σε αγώνα,εγώ τουλάχιστον σε Ελλάδα ή εξωτερικό.
Είναι ενδεικτικό οτι ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος δεν πέρασε κατά την διάρκεια του αγώνα.
-Ένιωσα τεράστια ντροπή και προσβολή ως άνθρωπος,ως Έλληνας απέναντι στους χιλιάδες που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο αλλά και όλη την Ελλάδα,με άπειρες ώρες προπόνησης,κόπου,κόστους, ως γυμναστής,ως ερασιτέχνης πλέον αθλούμενος».