ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/11/2018 13:54 EET | Updated 07/11/2018 14:22 EET

O Ρουβίκωνας επιμένει να στήσει γλέντι στην κλειστή Φιλοσοφική Σχολή

HuffPost Greece

Οι διοργανωτές του ρεμπέτικου γλεντιού με «οικοδεσπότη» τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών προσήλθαν κανονικά το πρωί στον χώρο, παρά το γεγονός ότι η Κοσμητεία είχε γνωστοποιήσει ότι η σχολή θα παρέμενε κλειστή.

Λίγο πριν από τις δέκα το πρωί έγινε γνωστό ότι μέλη του Ρουβίκωνα θα πήγαιναν εκεί για να προετοιμάσουν το γλέντι τους, κάτι που συνέβη μία ώρα αργότερα.

Η κεντρική είσοδος της Φιλοσοφικής ήταν κλειστή, ωστόσο η περίφραξη είναι προβληματική και υπάρχουν ανοιχτές δίοδοι.

Από μια εξ αυτών (στην οποία υπήρχε μεν λουκέτο, αλλά και... κομμένα κάγκελα), μπορούσε οποιοσδήποτε να εισέλθει στο προαύλιο του κτιρίου της σχολής.

Κάτι που έπραξαν και οι διοργανωτές του γλεντιού, οι οποίοι βρήκαν ανοιχτή και μία από τις πλαϊνές εισόδους του κτιρίου της σχολής.

Εγκαταστάθηκαν στη συνέχεια στο γραφείο 516 που έχει καταλάβει ο Ρουβίκωνας και άρχισαν να προετοιμάζουν το γλέντι.

Μερικά λεπτά αργότερα εθεάθησαν νεαροί με σακούλες (πιθανόν με προμήθειες...) να εισέρχονται στο κτίριο.

HuffPost Greece
Παρά το γεγονός ότι η σχολή ήταν κλειστή, μια από τις πλαϊνές εισόδους του κτιρίου ήταν ξεκλείδωτη. 

Αντίθετα, φοιτητές που προσήλθαν για διαφορετικούς λόγους και χωρίς να γνωρίζουν ότι η σχολή τους επρόκειτο να παραμείνει κλειστή για σήμερα, έφτασαν μέχρι την πανεπιστημιούπολη και στο κτίριο της Φιλοσοφικής για να αποχωρήσουν άπραγοι. Μία εξ αυτών μάλιστα, είπε στην HuffPost ότι ήθελε να γραφτεί για κατατακτήριες εξετάσεις: «Μπορούσα να το κάνω και εξ αποστάσεως αλλά ήθελα να δω τη σχολή από την οποία αποφοίτησα και σκέφτομαι...πως κατάντησε έτσι η Φιλοσοφική».

Μία δεύτερη φοιτήτρια σταμάτησε μπροστά στο άδειο κτίριο και έκανε μεταβολή.

Στον αντίποδα, μία νέα κοπέλα σχολίαζε ότι η απόφαση για «λουκέτο» σήμερα στη σχολή είναι υπερβολική, ισχυριζόμενη πως η Κοσμητεία χρησιμοποιεί το θέμα που ανέκυψε με τον Ρουβίκωνα για να ωθήσει φοιτητές σε αντιδράσεις.