ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2020 15:45 EET

Ο σερ Μπίλι Κόνολι ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του εξαιτίας του Πάρκινσον

Εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην σκηνή το 2017.

NurPhoto via Getty Images

Ο σερ Μπίλι Κόνoλι, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της stand-up comedy, ανακοίνωσε πως βάζει τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα του στο σανίδι «καθώς η νόσος του Πάρκινσον δεν του επιτρέπει να είναι ο εαυτός του». 

Ο ηλικίας 77 ετών Σκωτσέζος, διαγνώσθηκε με Πάρκινσον το 2013.

Εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην σκηνή το 2017, ενώ το 2019, παρά την επιθυμία του για μία ακόμα παράσταση, αναγκάστηκε να την αναβάλλει καθώς δεν ένιωθε έτοιμος.

«Το Πάρκινσον έχει επηρεάσει τον εγκέφαλο μου και αυτό είναι κάτι που δεν βοηθάει», δήλωσε ο Κόνoλι.

Το 2012 είχε βραβευτεί ως ο καλύτερος stand-up κωμικός στην ιστορία της Βρετανίας.

«Ήταν υπέροχο που ήμουν καλός στην stand-up comedy. Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν καλός σε κάτι και είμαι ευγνώμων γι’αυτό».

Εξηγώντας πως το Πάρκινσον έχει επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεται κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην δουλειά του και στις παραστάσεις, ο Κόνoλι δήλωσε ότι «αυτά που λες πρέπει πρέπει να έχουν από πίσω πέντε με έξι εναλλακτικές ιστορίες. Λες κάτι, το υποστηρίζεις με κάτι άλλο και αφήνεις μετά την ιστορία να σε πάει εκεί που αυτή επιλέγει. Είναι μία απόλαυση, καθώς δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει».

Όσο για το παρόν, ο Κόνoλι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν έχει σκοπό να αφήσει τη νόσο να ορίσει την ζωή του, ενώ μόλις παρουσίασε την πρώτη του έκθεση με αγάλματα και άλλα έργα τέχνης.

«Παίρνω έξι χάπια την ημέρα. Μου λένε πως καλό είναι να βρω παρέες με άλλους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον και να δραστηριοποιούμε σε πράγματα που κάνουν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν το εγκρίνω. Δεν πιστεύω πως το Πάρκινσον, πρέπει να ορίζει την ζωή σου».

 Πηγή: BBC