ΔΙΕΘΝΕΣ
05/01/2018 17:13 EET | Updated 05/01/2018 20:34 EET

Ο συγγραφέας του βιβλίου για τη ζωή του Τραμπ στο Λευκό Οίκο υπερασπίζεται το έργο του

Ο Μάικλ Γόλφ δήλωσε ότι υπερασπίζεται το «Fire and Fury» μετά τις αρνητικές δηλώσεις Τραμπ

Brendan McDermid / Reuters

Ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουλφ δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο NBC ότι υπερασπίζεται το «Fire and Fury», βιβλίο που έγραψε και αφορά τη διακυβέρνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τη ζωή του στο Λευκό Οίκο. Το βιβλίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, ενώ ο Τραμπ κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες όσον αφορά το περιεχόμενο.

«Η αξιοπιστία μου είναι υπό αμφισβήτηση από έναν άντρα που έχει λιγότερη αξιοπιστία από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο που έχει πατήσει σε αυτή τη γη», είπε ο Γουλφ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης του μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ο συγγραφέας υπερασπίστηκε την έρευνά του και τις περιγραφές όσον αφορά τους βοηθούς του Τραμπ και τις πηγές που του εμπιστεύθηκαν τα όσα συμβαίνουν στο Λευκό Οίκο, την ψυχική υγεία και την σταθερότητα του προέδρου.

«Όλοι οι άνθρωποι γύρω από τον Τραμπ δήλωσαν ανήσυχοι για την ψυχική υγεία του προέδρου και τα αποτελέσματα που αυτή έχει στην ηγεσία της χώρας. Όλοι είπαν ότι η συμπεριφορά του είναι σαν αυτή ενός μικρού παιδιού και χρειάζεται συνεχώς άμεση προσοχή και όλοι να είναι ευχαριστημένοι μαζί του».

Την Πέμπτη, δικηγόροι του Τραμπ έστειλαν επιστολή στον συγγραφέα στην οποία τον καταγγέλλουν για «ψευδείς και αβάσιμες» αναφορές. Λίγο αργότερα, ο Τραμπ έγραψε στο Τουίτερ ότι ο Γουλφ δεν είχε καμία επίσημη πρόσβαση στο Λευκό Οίκο και είπε ότι το βιβλίο είναι γεμάτο ψέμματα.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Sponsored Post