ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2019 16:11 EEST | Updated 26/06/2019 16:12 EEST

Ο Στίβεν Σιγκάλ στα γυρίσματα της ταινίας για τον μικρό Αϊλάν στην Τουρκία

Θα γυριστεί στην Αλικαρνασσό.

Ο διάσημος ηθοποιός και πρεσβευτής καλής θέλησης, Στίβεν Σιγκάλ, θα επισκεφτεί την Τουρκία λόγω της πρόσκλησης του προέδρου του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Τουρκία (TABA-AmCham), Αλί Οσμάν Ακάτ. Πρόκειται να συμμετέχει στην ταινία αφιερωμένη στον μικρό Αιλάν, που πνίγηκε σε ηλικία τριών ετών, ενώ μεταφερόταν από την Τουρκία στην Ελλάδα με βάρκα.

Η εικόνα με τη σορό του μικρού αγοριού είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Η ιστορία του έχει αποτελέσει αφορμή στο παρελθόν για ταινίες μικρού μήκους, αλλά φαίνεται πως η συγκεκριμένη ταινία που θα γυριστεί στο μετ ονομαζόμενο Μποντρούμ θα αποτυπώσει το δράμα του καλοκαιριού του 2015 με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Ο Στήβεν Σιγκάλ θα είναι ένας από τους παραγωγούς της ταινίας. Θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο του Μπόντρου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, τη Γενική Διεύθυνση Κινηματογράφου και το ξενοδοχείο «Αμβροσία».

Ο Σιγκάλ δηλώνει χαρούμενος που επισκέπτεται την Τουρκία. Μεταξύ άλλων, δήλωσε, πως «είναι τιμή μου να προσκληθώ στην Τουρκία από τόσο σημαντικούς ανθρώπους και θεσμούς. Είναι συναρπαστικό για μένα να επισκέπτομαι την Τουρκία για πρώτη φορά». 

Πηγή: Daily Sabah