ΔΙΕΘΝΕΣ
17/09/2018 12:11 EEST

O τυφώνας Μανγκούτ πλήττει τη νότια Κίνα

Lam Yik Fei via Getty Images

Τη νότια Κίνα «σαρώνει» τώρα ο υπερ-τυφώνας Μανγκούτ, ο οποίος πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από τις Φιλιππίνες.

Πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες θύελλες που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και δεκαετίες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, δύο άτομα έχουν σκοτωθεί στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ενώ 2,5 εκατ. άνθρωποι έχουν εκκενωθεί στη Γκουανγκντόνγκ και στο νησί Χαϊνάν.

Στο Χονγκ Κονγκ η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές σε κτίρια. Ο τυφώνας κινείται τώρα προς την ενδοχώρα, και αναμένεται να πλήξει το Γκουϊζού, το Τσονκίνγκ και τη Γιουνάν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στις Φιλιππίνες 33 εργάτες ορυχείων σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 29 αγνοούνται μετά από κατολίσθηση σε χώρο εξόρυξης στο Ιτογκόν, της επαρχίας Μπενγκέτ, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

 

 

Οι εργασίες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται και υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 100, είπε ο δήμαρχος του Ιτογκόν, Βικτόριο Παλανγκντάν.

Στο Χονγκ Κονγκ, που επλήγη σκληρά το σαββατοκύριακο, βίντεο στα social media έδειχναν διαμερίσματα να «μαστιγώνονται» σκληρά από τους ανέμους, σκαλωσιές να καταλήγουν στο έδαφος και κτίρια με θρυμματισμένα τζάμια. Επίσης, έπαυσε και η λειτουργία των μέσων μεταφοράς, με ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων τρένων και κλείσιμο δρόμων.

Η πόλη κατάφερε να αποφύγει τις σοβαρές απώλειες (αν και εκτιμάται ότι οι τραυματίες ίσως ξεπερνούν τους 200), αλλά πλέον αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που επηρεάζονται από τις πλημμύρες και τα προβλήματα στις μεταφορές.

Ο Μανγκούτ αναμένεται να αποδυναμωθεί ως την Τρίτη, καθώς συνεχίζει να κινείται προς την ενδοχώρα.

Sponsored Post