Ο Τομ Κρουζ δίνει οδηγίες για να ρυθμίσουμε την τηλεόρασή μας

Έκαστος στο είδος του: Ο καθένας σε αυτόν τον κόσμο έχει κάποιο αντικείμενο (ή παραπάνω από ένα), και ως εκ τούτου, είναι (περισσότερο ή λιγότερο) αρμόδιος να μιλάει για αυτό. Έτσι και ο Τομ Κρουζ: Ο άνθρωπος είναι ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, και, υπό αυτή την έννοια, απόλυτα κατάλληλος να δώσει συμβουλές στο κοινό ως προς τις ρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχει (ή να μην έχει) η τηλεόραση του τηλεθεατή για να βλέπει μια ταινία όπως θα έπρεπε να τη βλέπει.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, πρωταγωνιστής των Mission Impossible και του Top Gun έκανε διάλειμμα από τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου sequel του δεύτερου, μαζί με τον σκηνοθέτη του, Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, και γύρισαν βίντεο – το οποίο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου λέει ότι, σε πολλές high-end τηλεοράσεις, οι default ρυθμίσεις κάνουν τις ταινίες να μη φαίνονται σωστά- «σαν να γυρίστηκαν σε high-speed video αντί για φιλμ».

Ο Τομ Κρουζ συστήνει στους θεατές να κάνουν μια μικρή έρευνα στο Ίντερνετ και να βρουν πώς να αλλάξουν τις επίμαχες ρυθμίσεις: «Αν έχετε μια μοντέρνα high-definition τηλεόραση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη βλέπετε τις ταινίες όπως θα ήθελαν οι δημιουργοί τους, και η δυνατότητα να το κάνετε αυτό δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη».

Το motion smoothing, ή interpolation, είναι μια τεχνική η οποία εισάγει τεχνητά επιπλέον frames σε σε μια κινούμενη εικόνα για να αποτρέψει το θόλωμα- και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν βλέπει κανείς αθλητικά. Ωστόσο, πολλοί στον κινηματογράφο την αντιπαθούν, καθώς μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας στις ταινίες και να αλλάξει τον χρωματισμό.

«Οι δημιουργοί ταινιών συνεργάζονται με τους κατασκευαστές για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο το video interpolation ενεργοποιείται στις τηλεοράσεις, δίνοντάς σας ευκολότερη πρόσβαση και μεγαλύτερο εύρος επιλογών ως προς το πότε να χρησιμοποιείτε αυτό το χαρακτηριστικό» λέει ο Τομ Κρουζ- με τον ΜακΚουάρι να προσθέτει πως, μέχρι τότε, για να λύσει το πρόβλημα, αρκεί κάποιος να κάνει την απλή αναζήτηση «turn off motion smoothing [μάρκα της τηλεόρασής σας]».