ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2019 13:36 EEST

Ο Τραμπ έκανε λογαριασμό στο Twitch, αλλά δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του

Όλα για την προεδρεία.

Thomas Trutschel via Getty Images

O πρόεδρος των ΗΠΑ μπαίνει στην κούρσα για την επανεκλογή του. Στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, αποφάσισε να δημιουργήσει λογαριασμό και στο Twitch, μια υπηρεσία συνεχούς ροής που ανήκει στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος την Amazon. Η κόντρα του Τραμπ με την Washington Post που ανήκει και αυτή στον πανίσχυρο επιχειρηματία έχει απασχολήσει πολλές φορές τα υπόλοιπα ΜΜΕ στο παρελθόν.

Το Twitch είναι μια δημοφιλής online υπηρεσία για την παρακολούθηση και live streaming gaming broadcasts. Όταν ιδρύθηκε το 2011, το Twitch εστίαζε αποκλειστικά στα games, αλλά σήμερα φιλοξενεί και streams που αφορούν την μουσική, τα talk shows, τη τέχνη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις τηλεοπτικές σειρές.

Από τη στιγμή που έγινε ενεργός στο Twitch, ήδη απέκτησε 135 ακολούθους. Για τους γνώστες του μέσου, αναφέρουμε από τώρα ότι δεν πρόκειται να κάνει live streaming για το Fortnite. Αντ΄αυτού, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους υποστηρικτές του για τις προεκλογικές ομιλίες του σε Μινεάπολι και Μινεσότα το βράδυ της Παρασκευής. Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να χρηματοδοτήσει την καμπάνια του.

Ο Τραμπ δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το Twitch σε μια προσπάθεια να συνδεθεί πιο άμεσα με τους ψηφοφόρους. Ο Μπέρνι Σάντερς, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί επίσης την υπηρεσία . Ο Τραμπ, όμως, έχει βεβαρημένο παρελθόν με τον ιδιοκ΄τητη του.

Πηγαίνοντας πίσω στο 2016, ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο Μπέζος αγόρασε την Amazon, για να έχει η εταιρεία του θετική κάλυψη από μεγάλο μέσο. Από τότε, ανά καιρούς, όταν αναφέρεται στην Washington Post, την αποκαλεί «Amazon Washington Post».

Πάντως, η συνεργασία του Τραμπ με το Twitch, δείχνει ότι έχει παραδεχτεί κάτι σημαντικό: αν θέλει να συνδεθεί με τους υποστηρικτές του, θα πρέπει να παίξει με τους κανόνες του Τζεφ Μπέζος, στην πλατφόρμα του Τζεφ Μπέζος.

 

Πηγή: theverge