ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2019 08:11 EEST

Ο Τραμπ πήγε στο Ελ Πάσο που θρηνεί 22 νεκρούς και μίλησε για το πόσο δημοφιλής είναι

Από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τα θύματα.

ASSOCIATED PRESS

Με πολλά από τα θύματα του μακελειού στο Τέξας να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου στο Ελ Πάσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς βρέθηκε  εκεί για να συγχαρεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές... άρχισε πολύ γρήγορα να μιλά για τους πολλούς υποστηρικτές που έχει στην πόλη.

«Μιλάμε για σας σε όλο τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους γιατρούς, σύμφωνα με ένα βίντεο που κινηματογραφήθηκε από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε σήμερα σε τοπικό κανάλι.

Και τότε, γρήγορα, άρχισε να μιλά για μια προεκλογική συγκέντρωση που είχε διοργανώσει τον Φεβρουάριο στην πόλη του Τέξας. «Ήταν ένα πλήθος», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «διπλάσιοι» ακόμη υποστηρικτές του εκεί έξω.

ASSOCIATED PRESS

 

Χωρίς να πάρει ανάσα, επιτέθηκε στον Μπέτο Ο’Ρουρκ, υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2020, που είχε διοργανώσει συγκέντρωση την ίδια μέρα τον Φεβρουάριο, για να διαμαρτυρηθεί για την έλευση του μεγιστάνα προέδρου.

Ο Ο’Ρουρκ αυτός «ο τρελός», συνέχισε ο Τραμπ «συγκέντρωσε περίπου 400 άτομα σε ένα χώρο στάθμευσης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας πρόεδρος θέτει το ερώτημα ποιες από τις δύο συγκεντρώσεις μάζεψαν μεγαλύτερο κόσμο εκείνη την ημέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στο Ελ Πάσο για να τιμήσει τους 22 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενός νεαρού άνδρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)