«Ο Τραμπ θέλει να ξέρει ο Κιμ Γιουνγκ ότι τον συμπαθεί και θα εκπληρώσει τις επιθυμίες του»

Σκοπεύει να καλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στις ΗΠΑ.
Firstpost

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ξέρει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι τον συμπαθεί και θα εκπληρώσει τις επιθυμίες του» δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, μια μέρα μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο κορυφής των G20 στην Αργεντινή.

Ο Μουν, ο οποίος ελπίζει να φιλοξενήσει τον Κιμ σύντομα κατά το παρθενικό ταξίδι από έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ, δήλωσε ότι ο Τραμπ του ζήτησε να διαβιβάσει ένα μήνυμα.

«Το μήνυμα είναι ότι ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πολύ θετική άποψη για τον πρόεδρο Kιμ και τον συμπαθεί”, δήλωσε ο Mουν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Αργεντινή στη Νέα Ζηλανδία, όπου ξεκίνησε τριήμερη κρατική επίσκεψη.

«Ως εκ τούτου, μου ζήτησε να πω στον Πρόεδρο Kιμ ότι θέλει να εφαρμόσει το υπόλοιπο της συμφωνίας μαζί και θα εκπληρώσει τις επιθυμίες του» πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, που συναντήθηκε με τον Κιμ στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πιθανό να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, με τρεις τοποθεσίες να είναι υπό εξέταση για τον τόπο συνάντησης. γ

«Έχουμε καλή σχέση, έχουμε μια καλή σχέση», δήλωσε ο Αμρικανός Πρόεδρος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μαζί του στο Air Force One, επιστρέφοντας από τη σύνοδο κορυφής των G20, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα τον προσκαλέσει και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν στην πρώτη τους συνάντηση να εργαστούν για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, παρόλο που από τότε έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Οι επικριτές του Τραμπ λένε ότι τόσο θερμά λόγια δεν ταιριάζουν για έναν ηγέτη ενός από ένα από τα πιο αυταρχικά κράτη του κόσμου.

Ο Μουν διευκρίνισε ότι μια δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ Τραμπ-Κιμ θα αποδειχθεί η ”πιο κρίσιμη στιγμή” για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Με πληροφορίες από Reuters

Πήγαινε στην αρχική σελίδα