ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2018 09:11 EEST | Updated 15/06/2018 09:13 EEST

Ο τσέχος πρόεδρος καίει ένα τεράστιο κόκκινο εσώρουχο μπροστά στους δημοσιογράφους δίνοντας τη δικιά του απάντηση

«Η εποχή των εσωρούχων στην πολιτική τελείωσε» δήλωσε

Φωτιά στα μπατζάκια των παρευρισκομένων δημοσιογράφων έβαλε ο πρώτος πολίτης της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, καίγοντας ένα τεράστιο κόκκινο εσώρουχο με τη βοήθεια δυο πυροσβεστών. Οι δημοσιογράφοι εξαπολύουν συχνά επίθεση στο άτομό του τόσο για τη φιλορωσική στάση του όσο και για την ανθυγιεινή ζωή που κάνει, πίνοντας και καπνίζοντας ασύστολα. Κι εκείνος τους το ανταπέδωσε με έναν... απρόσμενο τρόπο.

Ο 73χρονος πρόεδρος, για την υγεία του οποίου διατυπώνονται πολλές εικασίες και ανησυχίες το τελευταίο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης (14/06)  θα παραχωρούσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δεν θα δεχόταν ερωτήσεις.

Πολλοί πίστευαν ότι θα ανακοινώσει την παραίτησή του. Ωστόσο, ενώπιον πλήθους δημοσιογράφων, σε μια φωτιά που άναψε με εντολή του έκαψε ένα τεράστιο κόκκινο εσώρουχο, δίνοντας το δικό του μήνυμα. «Η εποχή των εσωρούχων στην πολιτική τελείωσε» ανέφερε επικριτικά.

 «Με αυτή την κίνηση προσπάθησα να τσεκάρω αν οι δημοσιογράφοι είναι έξυπνοι. Δεν είναι» είπε ο Ζέμαν έξω από τον κήπο του Κάστρου της Πράγας, την πρώην βασιλική κατοικία που αποτελεί την επίσημη έδρα της προεδρίας από το 1918. «Λυπάμαι που σας έπιασα κορόιδα» συνέχισε ειρωνικά.

 Η συγκεκριμένη φάρσα θύμισε σε πολλούς τη φάρσα του 2015 όταν μια ομάδα ανέβηκε στη στέγη του προεδρικού μεγάρου και αντικατέστησε τη τσέχικη σημαία με ένα κόκκινο εσώρουχο.

Το 2017 ο πρόεδρος είχε εισέλθει στο Κοινοβούλιο με ένα πλαστικό καλάσνικοφ επισημαίνοντας ότι είναι «για τους δημοσιογράφους»

 Φυσικά, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να σημειωθούν. Πρώτος σχολίασε ο δημοσιογράφος της Seznam ΤV, Γίντριτς Σίντλο που ανέφερε πως «παρακολουθήσαμε το πιο θλιβερό γεγονός στην ιστορία της προεδρίας της χώρας μας». Από την άλλη, ο αρχηγός του δεξιού κόμματος ΤΟΡ 09,  Γίρι Πόσπισιλ,οργισμένος είπε: «Ξυπνήστε από αυτόν τον εφιάλτη. Ο Ζεμάν έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες».

 

Πηγή: Daily Mail