ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/11/2019 07:24 EET

Ο Τσίπρας στη μάχη για τη Novartis

Την ταύτιση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας και στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ.

Eurokinissi

Και ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στη μάχη για τη Novartis. Βλέποντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει στη Βουλή την ώρα που στην επικαιρότητα ήταν τα σκάνδαλα και η αστυνομική βία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει ταυτίζοντας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Δυτικής Μακεδονίας, Flash TV ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σύμπλευση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι περίεργο καθώς «υπάρχουν στελέχη και του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, άρα σε μια βάση τέτοια μπορεί να πει κανείς ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η σύμπλευση, διότι τα στελέχη που διώκονται θέλουν να έχουν μια κοινή υπερασπιστική γραμμή».

Tην ταύτιση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας και στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, ενός καθεστώτος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία. Όπως τόνισε, «το 40% των κυβερνητικών θέσεων τα έχουν δώσει στα ορφανά του Μ. Σημίτη. Δεν είναι όλοι δεξιοί και Νεοδημοκράτες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που επιχειρεί αυτά τα επικοινωνιακά  σόου νόμος και τάξη, ενώ είναι ανίκανος να διαχειριστεί το προσφυγικό ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ». Έτσι, υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ότι «είναι κοινή η ευθύνη αυτών των δύο κομμάτων για τη χρεοκοπία. Αυτό το καθεστώς παλινορθώθηκε εξ αιτίας και δικών μας λαθών, αλλά και τις πρωτοφανούς δύναμης πυρός σε ΜΜΕ για να συκοφαντήσουν την πολιτική μας»

Novartis: «Σκευωρία είναι ότι το παρουσιάζουν ως σκευωρία»

«Η μεγαλύτερη σκευωρία που υπάρχει στα χρονικά είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία», είπε χαρακτηριστικά.  Το σκάνδαλο της Novartis είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, «θα πηγαίνουν να κόβουν ένα κεφάλι θα φυτρώνουν πολλά», προειδοποίησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την πρώτη κατάθεση Φρουζή λέγοντας ότι «σήμερα μας παρουσιάζουν τον βασικό ενορχηστρωτή και κατηγορούμενο για την υπόθεση της δωροδοκίας γιατρών και πολιτικών τον Κ. Φρουζή ως αξιόπιστο μάρτυρα και έχουν σήμερα γεμίσει τα πρωτοσέλιδα τους ότι μας είπε πως οι δικαστές τον πιέζανε. Βεβαίως και οι δικαστές έπρεπε να τον πιέζουνε, να πει την αλήθεια, αυτή είναι η δουλειά τους».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί πως προφανώς δεν είναι όλοι αθώοι και ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. «Ποιος είναι η πέτρα του σκανδάλου;» διερωτήθηκε ρητορικά και συνέχισε: «ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis, ο οποίος με βάση και το κατηγορητήριο και τις δικές του μαρτυρίες είχε την τακτική επικοινωνία με τους πολιτικούς, είχε εσωτερική πληροφόρηση, γνώριζε για τις τιμές, ήταν αυτός ο οποίος είχε εσωτερική πληροφόρηση λίγο πριν γίνει το PSI και κουρευτούν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που οδήγησαν σε χρεωκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και μικροομολογιούχους, είχε εσωτερική πληροφόρηση και πούλησε λίγες ημέρες πριν. Κι όπως ο ίδιος λέει στα report και στα e-mail του είχε χασούρα μόνο 3%, ενώ οι άλλες πολυεθνικές που διακρατούσαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είχαν 22%. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα να έχει εσωτερική πληροφόρηση. Και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε ενορχηστρώσει στην Ελλάδα τον σχεδιασμό, που ερχόταν βέβαια από τη μητρική, από την Ελβετία, του μαζικού εκμαυλισμού, αλλά και δημοσιογράφων».

«Εμείς πιστεύουμε ότι η ίδια η Επιτροπή θα βγάλει λαβράκια», σημείωσε και εκτίμησε ότι «έχουνε στήσει από κοινού με τον Φρουζή την απολογία του».