ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/10/2018 13:00 EEST | Updated 12/10/2018 16:49 EEST

O Γιούρι Γκριγκαρόβιτς επιτέλους ήρθε, συναντήθηκε με τον Κουτσούμπα και το twitter αναστέναξε από ανακούφιση

902.gr

O «θρύλος των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκαρόβιτς» επιτέλους ήρθε στην Αθήνα και μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις που προκύπτουν είναι ότι θα σταματήσει ο καταιγισμός της διαφήμισης της παράστασής του, με την υπέροχη φωνή του Αλέξη Κωστάλα, που είχε γίνει ακόμα και σύνθημα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες...

Κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, το όνομα Γιούρι Γκριγκορόβιτς έχει ταυτιστεί με τα μπαλέτα Μπολσόι, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο θέατρο της Μόσχας. Επί 31 χρόνια υπήρξε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής και συνεχίζει ακούραστα μέχρι σήμερα να δημιουργεί, χορογραφώντας και διδάσκοντας στο διάσημο μπαλέτο. Με λίγα λόγια, ο 91χρονος «θρύλος των Μπολσόι Γιούρι Γκριγκορόβιτς» είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος κλασικού χορού και αυτό δικαιολογεί -εν μέρει- το διαφημιστικό brain wash του τελευταίου χρόνου.

Ο «θρύλος των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκαρόβιτς» -είναι αδύνατον να μην γράφεται όλο μαζί, όπως το λατρέψαμε στη διαφήμιση-  επέστρεψε στο Ηρώδειο με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την πρεμιέρα του «Σπάρτακου» στα Μπολσόι και ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να απολαύσουν την παράσταση ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η φωτογραφία του με τον «θρύλο των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκαρόβιτς» έγινε viral, η παράσταση τελείωσε και πολλοί χρήστες του twitter εξέφρασαν την ανακούφισή τους.

Ραντεβού, την επόμενη φορά που θα μας ξανάρθει -ζωή να ’χει- ο «θρύλος των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκαρόβιτς»...

Sponsored Post