ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2018 10:53 EET | Updated 01/11/2018 11:17 EET

O «γολγοθάς» παρενόχλησης μιας 16χρονης παρθένας στα χέρια του Γουάινσταϊν

Le producteur Harvey Weinstein quitte le tribunal de New York, le 11 octobre 2018|KENA BETANCUR

O παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβι Γουάινσταϊν, ήρθε αντιμέτωπος με τις σοβαρές κατηγορίες ενός 16χρονου μοντέλου από την Πολωνία, σε δικαστήριο που έλαβε χώρα την Τετάρτη.

Το μοντέλο ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο μεγαλοπαράγοντας του κινηματογράφου την ανάγκασε να αγγίξει το όργανό του, υποβάλλοντας την σε χρόνια σεξουαλικής παρενόχλησης και συναισθηματικής κακοποίησης, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί ότι της κατέστρεψε την καριέρα με εκδικητική διάθεση, επειδή δεν ενέδιδε στις σεξουαλικές προτάσεις του.

Η κοπέλα, που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά της, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη το 2002, όταν η τότε ανήλικη Πολωνή είχε πάει εκεί μέσω του πρακτορείου μοντέλων που την εκπροσωπούσε, όπως γράφει ο Guardian.

Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της, ενώ ο Γουάινσταιν της είπε ότι θα πήγαιναν για δείπνο προκειμένου να συζητήσουν την καριέρα της, τελικά της ρίχτηκε στο διαμέρισμά του, απαιτώντας «απειλητικά και επιθετικά» σεξ. Σύμφωνα με την ίδια, όπως τα διηγήθηκε κλαίγοντας, ο παραγωγός της ζήτησε επιτακτικά να βγάλει τα ρούχα της. Η ίδια, όντας παρθένα, αρνήθηκε να ενδώσει.

«Στο τέλος, αυτός ο απαράδεκτος ισχυρισμός για κάτι που δεν έχει συμβεί πριν από 20 χρόνια, θα αποδειχθεί ότι είναι ψευδής, όπως έχει γίνει και με τόσες άλλες υποθέσεις γυναικών που κατηγορούσαν τον πελάτη μου», δήλωσε ο δικηγόρος του Γουάινσταιν, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος δηλώνει και πάλι αθώος.

Μετά το περιστατικό στο διαμέρισμα, η κοπέλα ισχυρίζεται ότι ο παραγωγός της έστελνε sms κάθε 15 μέρες, υπενθυμίζοντάς της ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη βοηθήσει να γίνει ηθοποιός. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν το μοντέλο είχε σχέση με έναν πλούσιο άνδρα, ο Γουάινσταιν έγινε κτητικός και μια φορά μάλιστα, επιχείρησε να εισβάλλει στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε, με την ασφάλεια τελικά να τον σταματά. 

Σε μια άλλη συνάντησή του, η κοπέλα περιγράφει πως ο κατηγορούμενος είχε πάθος με την Κριστίνα Αγκιλέρα, αναφέροντας ότι όταν την είδε στην τηλεόραση άνοιξε το φερμουάρ του και άρχισε να ακουμπά το όργανό του. «Πάγωσα, και πήγα προς το γραφείο» καταλήγει.

Η Πολωνή είναι μεταξύ των 10 γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Στο μεταξύ, η υπόθεση μιας εξ αυτών απορρίφθηκε από το δικαστήριο μετά την παρουσίαση στοιχείων που αποδείκνυαν ότι υπήρξε συναινετική σχέση.

 

 Mε πληροφορίες από Guardian