ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/02/2018 13:19 EET | Updated 06/02/2018 13:20 EET

Οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές «πάγωσαν» την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

SOOC

Στην αναμονή για μερικά 24ωρα βάζει το υπουργείο Οικονομικών την έκδοση του επταετούς ομολόγου. Αιτία η αναταραχή που έχει προκληθεί στις αγορές εξαιτίας της πτώσης που καταγράφουν τα χρηματιστήρια διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Wall Street: Έκλεισε με δραματικές απώλειες τη Δευτέρα, κατέρρευσε ο Dow Jones. Αναταραχή στις διεθνείς αγορές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό εξαμήνου υποχωρούν οι μετοχές

Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί από κοντά τις διεθνής εξελίξεις και παραμένει ψύχραιμο, περιμένοντας να υποχωρήσουν οι πιέσεις στις αγορές να βελτιωθεί το κλίμα ώστε να προχωρήσει στην έκδοση του επταετούς ομολόγου όταν οι συνθήκες κριθούν και πάλι ομαλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκαν τις εισηγήσεις των αναδόχων της έκδοσης ώστε να αναβληθεί το άνοιγμα του βιβλίου του επταετούς ομολόγου, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις διεθνείς αγορές.

Η αναβολή της έκδοσης δεν προκαλεί ταμειακό πρόβλημα στο Δημόσιο, καθώς η έκδοση δεν συνδέεται με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων υποχρεώσεων, αλλά με τη προσπάθεια της Ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει μόνιμα στις αγορές και παράλληλα να φτιάξει «μαξιλαράκι» ασφαλείας εν όψει της εξόδου από το τρίτο Μνημόνιο.