ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/06/2020 14:13 EEST | Updated 16/06/2020 15:03 EEST

Ουσίες ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας

Αυτό προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί που εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
.

Ουσίες που περιλαμβάνονται στη λίστα των ψυχοτρόπων ουσιών ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, του κοριτσιού που έπεσε θύμα απαγωγής στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί που εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πρόκειται ουσιαστικά για ναρκωτικά, τα οποία εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν από τα άτομα που απήγαγαν το άτυχο κορίτσι. Αστυνομικοί που αντίκρισαν το παιδί όταν τελικά εντοπίστηκε να περιφέρεται στη Θεσσαλονίκη είχαν διαπιστώσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς το κορίτσι παρουσίαζε εικόνα σύγχυσης. Πλέον δεν αποκλείεται αυτή η συμπεριφορά του παιδιού να οφείλεται στη λήψη ναρκωτικών ουσιών. Το στοιχείο αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, διότι αποκαλύπτεται ότι οι απαγωγείς ήταν τόσο αδίστακτοι που έφτασαν στο σημείο να δώσουν στο παιδί ψυχοτρόπες ουσίες για να το κρατάνε σε καταστολή. Εκτιμάται ότι οι δράστες προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να κάνουν ότι θέλουν το παιδί χωρίς εκείνο να αντιδράει. 

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και επικεντρώνονται στο στενό αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης.

Παράλληλα, κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του. Ο πατέρας της 10χρονης ζει στη Βέροια και δεν είχε επαφές με το παιδί, ενώ έρευνα θα γίνει και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το παιδί στο σπίτι του πριν την εξαφάνισή του.