ΔΙΕΘΝΕΣ
19/07/2019 19:29 EEST | Updated 19/07/2019 19:36 EEST

Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τη «φθηνή» πτήση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν

Οι επικριτές του τον κατηγορούν για επικοινωνιακά τρικ.

Francois Lenoir / Reuters

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, εντοπίστηκε να ταξιδεύει με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air προκειμένου να επιστρέψει από το Μιλάνο στη Βουδαπέστη το βράδυ της Δευτέρας. Το παράδοξο είναι πως η κίνησή του αυτή όχι μόνο δεν επικροτήθηκε αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Ορμπάν εθεάθη στο χώρο αναμονής του αεροδρομίου της ιταλικής πρωτεύουσας με τη φωτογραφία του να κάνει τον γύρο των social media. Ο φωτογραφικός φακός τον κατέγραψε να ενημερώνεται από το tablet του ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πλήρωσε για το φαγητό του μέσα στο αεροπλάνο.

Ο Ορμπάν δεν φάνηκε να συνοδεύεται από άνδρες ασφαλείας αν και υπήρχαν αναφορές για αρκετούς Ιταλούς αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα. Μόλις προσγειώθηκε στη Βουδαπέστη, βέβαια, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό βανάκι, αντί να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πολλοί ήταν αυτοί που τον επέκριναν σφόδρα για την «φθηνή» πτήση, υποστηρίζοντας πως το έκανε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, θέλοντας να προβάλλει ένα πιο φιλολαϊκό και ταπεινό προφίλ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει δεχθεί στο παρελθόν αυστηρή κριτική για την τακτική χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών, που ανήκουν σε πλούσιους επιχειρηματίες, καθώς και στρατιωτικών αεροπλάνων για τα ταξίδια του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ορμπάν ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία που τον έδειχνε να τρώει ένα εξίσου «φτωχό» πρωινό αποτελούμενο από ένα λουκάνικο και ένα ψωμάκι.

Και σε αυτή την περίπτωση κατηγορήθηκε για «στημένη» φωτογραφία.

Πηγή: RT